maandag 2 februari 2009

Veldloop in Ekeren en Quiz

Het PK veldloop van volgende week, het WK cyclocross en de vrieskou konden niet weerhouden dat meer dan 500 atleten aan de start verschenen op de veldloop van AC Break in het Ekerse Muizenbroek. AC Herentals mocht met een resem overwinningen, ereplaatsen, clubklassementen inclusief de jeugdtrofee huiswaarts keren.
Onze atleten Kristof Verhoeven en Lanse Callebaut kwamen als eersten aan de start bij de kadetten heren. Kristof is de laatste weken in goede doen. Ook zijn prestatie in Ekeren mag gezien worden, 14e plaats. Zo ver vooraan in de uitslag hebben we hem dit seizoen nog niet gezien. Zijn maatje Lanse eindigde als 23e. De stevige en bijtende vrieskou deden hem geen goed, vooral naar het einde toe van de race. Al bij al een degelijke wedstrijd voor Lanse.
Eveline Bosch heeft nog maar eens haar goede conditie laten zien. De ganse wedstrijd liep zij alleen in tweede positie bij de scholieren dames. Naar het einde toe leek een clubgenote haar nog te kunnen bedreigen, maar een sterke Eveline hield goed stand en zette een 2e plaats op de tabellen. Proficiat Eveline !
Onze 2 senioren dames liepen beiden een top-10 prestatie. Greet Verstappen bouwt verder op het elan van de cross in Herentals en eindigde mooi 6e. Ook Francy Vanderbiesen liet zich niet van haar stuk brengen op het half bevroren parkoers met enkele glibberige stukken en versierde een 9e plaats. Gerd Van Loon was van de partij bij de masters dames en kon een 20e plaats uit de brand slepen. Gerd is aan een erg regelmatig veldloop seizoen bezig.
Daar is Juan Verbruggen weer. Door blessureleed na de cross in Lille kon hij een 6-tal weken niet (voluit) trainen. Toch startte een gemotiveerde Juan sterk in zijn eerste cross van het jaar. In de finale liet Juan een vermoeide blik zien, maar zijn 4e plaats bij de juniores heren kwam helemaal niet meer in gevaar. In dezelfde wedstrijd maar bij de masters kwam Christophe Leroy aan de start. Net zoals in Herentals maakte Christophe er een ware inhaalrace van. Dat leverde hem een 9e plaats op en een tevreden Christophe. Je zou voor minder…
Afsluiter van de dag was Wouter Vermonden bij de senoires heren. Wouter nestelde zich van bij de start in een tweede kopgroep en elke demarage in dit groepje kon hij op gepaste manier counteren Meer zelfs, na een versnelling in de laatste honderden meters moest ook zijn laatste rivaal Wouter als meerdere erkennen. Dat bezorgde hem een 8e plaats, ook voor Wouter zijn beste resultaat van het seizoen.
Volgende week zondag is de hoogdag van het crossseizoen in de provincie Antwerpen, met het PK veldcross in Herentals.

Quiz
Afgelopen vrijdag heeft een ploeg van onze club deelgenomen aan de quiz van de Westmalse zaalvoetballers. In laatste instantie hadden we zelfs genoeg volk om 2 ploegen te bemannen (bevrouwen?), maar we waren een ietsje te laat om de 2e ploeg nog in te schrijven. Dan maar één grote ploeg en helaas enkelen die niet zouden kunnen meedoen. Desmond was één van de afvallers. Maar snel had hij gezien dat een volle tafel niet onknappe juffrouwen wel wat extra intelligentie kon gebruiken. Die inspanningen heeft Desmond zondag echter moeten bekopen tijdens een wedstrijd in Seraing, waar hij opvallend veel... orientatiefouten maakte. Winston had ook moeite gedaan om de 2e ploeg te komen versterken, spijtig dat hij zonder deelname terug kon vertrekken. Hij had een week voordien wel een goede orientatiewedstrijd gelopen in Mazy. Een derde plaats.
De mmz-ploeg van DAL (een complementair team met Wouter V, Sandy, Nancy, Dirk V, Luk en Guy) heeft het er helemaal niet slecht vanaf gebracht. Even was er zelfs de euforie dat een top-3 plaats tot de mogelijkheden behoorde. Uiteindelijk werd het een 8ste stek op 24 deelnemende ploegen. Niet iedereen heeft evenveel grijze massa gekregen van moeder natuur. Chapeau hoe sommigen op een bovennatuurlijke manier hoog rendement weten te halen uit hun beetje hersencellen. Achteraf konden alle deelnemers nog een prijs kiezen. Toeval of niet, alle deelnemers van onze ploeg hadden iets gekozen dat je goed kan gebruiken op reis... Tot slot, een amperbroekie (Zuid-Afrikaans) is een string en geen short. Een tip voor alle md-kenners !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet akkoord met de vertaling van amperbroekie! Toen ik 16 was (làààng geleden), en ik nog op de schoolbanken zat, is dit woord ook eens gepasseerd en werd toen vertaald als short. De string moest toen nog uitgevonden worden!

Nan-c zei

Aangezien ik toen met Sandy in de klas zat kan ik dit beamen.

Wij komen nog uit de tijd dat de string nog niet in elke vrouw haar lingerieschuif lag... We worden stilaan oud, zucht :-)