maandag 16 februari 2009

Cross in Betekom

Dit weekend trokken onze veldlopers naar het verre Betekom. Dit dorpje situeert zich in Vlaams-Brabant, nabij Aarschot en dus dicht bij de provincies Antwerpen en Limburg. Met haar centrale ligging en ook door een aantrekkelijke prijzentafel weet atletiekclub ROBA heel wat Vlaams crossgeweld naar hun gemeente te halen. Als naar gewoonte deze winter, bibbertoestanden op een bochtig en plaatselijk erg slijkerig parcours.

Een flinke uithaal van Nick Goris bij de benjamins in één van zijn beste wedstrijden dit veldloopseizoen. Dat leverde hem een 26e plaats op 74 deelnemers. Bij de cadetten stond Lance Callebaut aan de startlijn. Hij kwam hier zijn zieke PK van een week eerder goedmaken. Lance presteerde duidelijk beter wat hem op een 21 plaats deed finishen. Eveline Bosch hoefde in Betekom geen Antwerpse concurrentie te dulden. De zware concurrentie kwam deze keer uit Brabant en uit Limburg. Ook in dit 'vreemd' gezelschap kon zij haar mannetje staan en in een spannende finale eindigde zij nog op de 6e plaats. Net naast het podium, maar een mooie 4e plaats voor Lander Sels. Weeral de bevestiging dat Lander een sterk seizoen achter de rug heeft en wat een progressie tegenover een jaar geleden. Het crossseizoen was dit jaar dan wel laat begonnen voor Greet Verstappen, ze staat er weer helemaal. De concurrentie was deze keer nipt te groot om haar in de top-10 te doen belanden. Francy Vanderbiesen was ook van de partij bij de seniores. Zij legde beslag op de 18e plaats en kon zo nog 3 ACHL-clubgenotes achter zich houden. In dezelfde wedstrijd liep Gerd Van Loon bij de masters naar een 35e stek. In voorbereiding op een voorjaarsmarathon loopt Christophe Leroy mee in de crossen. Dat hij daarbij mooie resultaten behaalt bewees hij nog maar eens in de masters-cross. In de aparte wedstrijd voor de jongste masters eindigde hij als 23e op 74 masters.

Het crossseizoen loopt alweer op zijn laatste benen. Uitgezonderd de Belgische kampioenschappen is er enkel nog de veldloop in Kessel aanstaande zondag.