zondag 15 februari 2009

Natuurloop Lier zaterdag 14 februari 2009

Gisteren stond de natuurloop in Lier weer op het programma. Een kleine bezetting van den DAL deze keer. Er zijn nogal wat lopers in de lappenmand terechtgekomen. Hopelijk zijn ze vlug beter en snel terug.

May, Marjo en ikzelf liepen de 10 km, Dirk (hoefsmid) de halve marathon.

Zoals de vorige keer hebben we Dirk enkel aan de start gezien. Zijn zoon Arthur vergezelde hem met de fiets en bracht hem in een toptijd van ongeveer 1u21 naar de finish. Een tijdsverbetering van meer dan drie minuten tegenover vorige maand. Knap gelopen !

Wij met ons trio liepen op het commando van May: niet te snel starten en tempo houden, maximum 11 km/u. Bij de start was May evenwel zeer snel op het jaagpad. Ze had zich namelijk goed geposteerd op de eerste rij. Gelukkig valt het mmz-shirt nogal goed op en konden we vlug aansluiten.

Aan de drankstop (5 km) kwamen we voorbij tegen een gemiddelde van 10,9 km/u. Tot zover ging alles prima. Aan kilometer 7 kreeg Marjo het moeilijker. Ze is ook nog maar pas terug uit blessure en heeft de laatste weken niet veel kunnen trainen. Toch bleef ze niet zo ver achter ons. De laatste twee kilometers hebben we het tempo nog lichtjes opgedreven.

Onder luide aanmoediging van Sandy met zoon Robin eindigden we in een tijd van 53min40 of tegen 11,1 km/u. Marjo klokte af op 54min20 of tegen 11 km/u. Voor May en Marjo waren dit hun beste tijd ooit op de 10 km. Proficiat !

De trappist, witte wijn, kriek en de bijhorende zoute chips smaakten dan ook navenant.

Foto's vind je hier.

Dirk

5 opmerkingen:

leen zei

De trainingen werpen vruchten af zo te zien. Proficiat.
Dirk, jij werd wel goed verzorgd zeker? Geflankeerd door 2 mooie dames. :-)

Nan-c zei

Wat was het geheime wapen? Bananen eten voor de wedstrijd? :-D

Proficiat met de heel knappe prestaties!

Guy zei

Aan de foto's en aan de uitslag te zien, waren dat wel erg straffe bananen...
May en Dirk Vercauteren (en volgende)
Marjo
Dirk Vermeiren (en volgende)

Anoniem zei

Het was ook wel eens leuk om alles van aan de zijlijn mee te maken. Onze miepmiepzoef-truitjes vallen geweldig op. Zeker als je een peloton(neke)zoefers ziet aankomen.

Anoniem zei

hey Dirk,
'k was ni helemaal zeker van je mailadres, vandaar via deze weg ;-)
Heb de knoop doorgehakt en ga toch eens zo'n natuurloop meedoen. Kan je daar ter plekke inschrijven? Via hun site geraakte ik al aan't adres en uur van vertrek. Moet je er dan zo rond 13u zijn?
Hopelijk tot dan.
cheers,
Jo
(dieje van den DAL met bril, klakske en haar in staartje ;-)