donderdag 22 mei 2008

Vuurwerk in Hoogstraten

Mooi weer daar in Hoogstraten. En nog meer mooi volk. Al snel werd duidelijk dat een paar kleppers van de club hun kat hadden gestuurd voor de 10km wedstrijd en zo moest het jeugdig talent van de club de eer hoog houden. En dat hebben ze met klasse volbracht. Niettegenstaande junior en scholier wisten Wouter en Juan zich beiden in de top-20 te nestelen. Dat ze aan mekaar gewaagd zijn werd duidelijk na een paar keer "haasje-over" tijdens de wedstrijd. Beiden wisten onder de 35 minuten te duiken en uiteindelijk trok Wouter het laken naar zich toe door juist voor Juan te eindigen.
Ook Greet heeft de puntjes op de ï gezet. Na haar off-day op de 10K in Gent wist ze in eigen streek ruim onder de 40 minuten te lopen en zo als 4e dame/2e seniore over de aankomstlijn te komen. Ikzelf heb zoals in Antwerpen samen met Greet gelopen. Maar eerlijk gezegd, 10 km is mijn ding niet. Het mag voor mij een ietsje meer zijn. Maar in Hoogstraten moést het : al vrij snel na de start kreeg ik het gezelschap van Patrick. Kersvers lid van de club en na een paar weken trainingswerk voor mij een te duchten klant. In Antwerpen nog vrolijk achter mij gelaten, maar hier zou dat anders worden. Helaas kwam Patrick na km 5 ten val in het tumult aan de waterbevoorading. Gelukkig bleef het bij enkele schaafwonden en kon Patrick verder lopen. Echter was er een flinke bres ontstaan en Patrick kon niet meer terug tot bij mij en Greet geraken. Toch wist hij in een tijd van goed 40 minuten te finishen. Krijgt zeker nog een vervolg.
Nog meer tevreden en lachende gezichten aan de aankomst van Liliane, Eerd en Stefaan. En hopelijk heb ik er geen vergeten.
Lance -en zoon van- liep de 5 km in een stevige 21 minuten en seconden. De tijd dat papa zoonlief kan volgen tijdens het lopen is dan ook definitief verleden tijd ?
Hier de volledige uitslag van de 10 km wedstrijd. Zij die inschreven voor de joggings 5 en 10 km werden niet opgenomen in de uitslag.
De stratenloop in Hoogstraten is een klassieker in de Kempen. Ondanks de grote drukte op de Vrijheid waren de aanmoedigingen en het enthousiasme van het publiek aan de magere kant.
Het vuurwerk hebben we niet meer gezien. Dat hoefde ook niet. Enkele uren eerder hadden wij óns vuurwerk al afgestoken daar in Hoogstraten.
Nu is het aan de Brussel-mannen en -vrouwen om aanstaande zondag het vuurwerk af te steken. Of blijft het bij de knallers ?

5 opmerkingen:

Sandy zei

Spannend verslag, spannende wedstrijd!
Weer een dikke proficiat aan die snelle renners. Jongens, jullie kunnen een stukske lopen, zeg!
"Miep miep zoef" is hier helemaal van toepassing!

lieve zei

Knappe tijden, proficiat aan allemaal! Wij hebben nogal lopers he seg!
Trouwens, Gwiedo, jij kan ook verslagen schrijven hoor! :-)

Nan-c zei

Dat jullie zo snel kunnen lopen, dat gaat mijn petje te boven! Wij denken dat we goed bezig zijn, maar als jullie ons op training voorbijsjezen dan voelen we ons toch maar klein zenne. Jullie worden niet voor niets "de elite" genoemd! :-D Proficiat!!

Theo zei

Moet toch iets te maken hebben met dat heilig bloed dat die mannen (en vrouw) daar zo rap kunnen lopen. Heb daar nochtans ook 7 jaar gesleten maar zal te lang geleden zijn vermoed ik. Dikke proficiat in ieder geval aan al die snelle Dallers.

Anoniem zei

Onder de 35 minuten? Sterke tijden werden er daar neergezet. Proficiat.