woensdag 21 mei 2008

Verslag Deurne 10 km 17/05/2008

In het kader van de voorbereiding van Brussel ben ik gisteren 10 km wedstrijd gaan lopen in 't Rivierenhof. Eigenlijk was dit om een collega te plezieren die daar in de club is in de hoop dat die dan ook bij ons in Malle komt lopen op 01/06/08. Vermits de 10 km goed paste in mijn trainingsschema was dit een ideale gelegenheid om mijn snelheid (nu ja...) is te testen.Zelfs voor het voorbijsteken was het een goede test. De organisatie had er niet beter op gevonden om de 5 en 10 km samen te laten vertrekken. De 5 km moesten maar 100m op de piste lopen terwijl de 10 km eerst 2 ronden op de piste moesten doen alvorens het Rivierenhof in te duiken. Het gevolg was dat je na 2 km de eerste "Start to runners" al begon tegen te komen, en die lopen natuurlijk niet achter mekaar maar naast elkaar. Dat was dus serieus slalommen (gelukkig heb ik wat ski-ervaring in het slalommen). De 2de ronde hadden we daar gelukkig geen last meer van. Ander minpuntje van de organisatie was dat er geen enkele kilometeraanduiding te bespeuren viel. Het was echt wachten tot de aankomst voor je wist hoe rap je aan't lopen was. Uiteindelijk schrok ik wel van mijn tijd van 48.20. De garmingers onder de lopers wisten mij te vertellen dat het geen volledige 10 km was maar iets van 9.5 km. Zelfs dan nog was ik meer dan tevreden. Nu nog een weekske lekker stressen naar Brussel toe;
- nog eens langslopen bij de kinesist om alle contracturekes uit mijn kuiten te laten masseren zodat ik me daar zeker niet druk in moet maken laat staan er mij voor moet inhouden;
- niet te veel vetten meer eten (fritten en chips) zodat ik geen overtollig gewicht moet meesleuren;
- veel drinken (water) om alle afvalstoffen te laten afvloeien;
- zien dat er genoeg pasta's in huis zijn om vanaf donderdag te kunnen verorberen.
- lijstje maken met al de mee te nemen attributen om zekers niks te vergeten, neusstrips, sqeeuzy, billap, drank, handdoek, gesneden brood...Waarom doet een mens dit allemaal ? Voor het antwoord hierop verwijs ik graag naar het eerder gepubliceerde bericht van Sandy. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
Dieter heeft de 5km meegelopen in 21.50.
:-D

7 opmerkingen:

Sandy zei

Lang gewacht
Stil gezwegen
Nooit gedacht
Toch gekregen!

Eindelijk weten we hoe het in Deurne is geweest! Als er nu iemand instructies nodig heeft om een berichtje op de blog te schrijven, verwijzen we naar jou! Jij bent nu specialist ter zake.
Trouwens, geweldig gelopen, hoor. Dat gaat wat geven in Brussel!

leen zei

Goed om een lijstje te maken met mee te nemen voorwerpen.
Die neusstrips versta ik ondertussen, drank ,handdoek sqeeuzy, dat versta ik ook nog. Maar wat moet ik me voorstellen bij BILLAP? In een koersbroek zit er zo ne zemen lap, maar in een loopbroek???

Sandy zei

Awel, dat had ik me ook al afgevraagd, maar ik durfde het niet zeggen :-)
Kom Theo, verklaar u nader!

Theo zei

Leen, als mama van een paar sjotters zou je dat toch moeten weten. Het is een beetje te vergelijken met een knielap. Het is een soort bandage die je over je bil trekt en die zeker niet in je broek zit genaaid. Ik heb hem meestal aan maar je ziet hem niet omdat hij net onder mijn loopbroek verscholen zit. Ik zal hem tijdens de eerstvolgende training is exclusief aan u tonen (den billap hé..)

lieve zei

Als je er maar in blijft geloven he, dan verschijnt uiteindelijk het beloofde verslag. Heel goed gelopen, zowel vader als zoon! En nu nog eens alles geven in Brussel a.s. zondag he! Trouwens, ik wist wel dat die billap verscholen zat onder zijn broek, maar ik heb het van 'horen zeggen'(van hem zelf), nooit gezien zenne! haha :-) - een voorrecht voor ons Leentje!

Nan-c zei

De moderne communicatie heeft ondertussen geen geheimen meer voor jou... blogs, sms-sen, smileys :-D Waar een atletiekclub al niet goed voor is hé! Mooi verslag en proficiat met jullie prestatie. Van die billap had ik ook nog nooit gehoord. Leen, wij verwachten een volledig blog-verslag nadat je de billap hebt mogen aanschouwen (en als je niet weet hoe je op de blog moet schrijven, dan vraag je Theo maar om raad!)

leen zei

Theo, ik ga al 15 jaar naar de voetbal en heb al veel gezien zoals knielappen, scheenlappen...maar billappen? Nooit gezien! Ik kijk al uit naar de volgende training.
Dit is wel een goede manier om iemand te motiveren om te komen trainen.