zaterdag 17 mei 2008

Badlands

Na de klassieke training gisterenavond, volgde een alternatieve training tussen pot en pint. Bleek dat sommige DAL-lers een gat van formaat in hun cultuur hebben. Badlands van Bruce Springsteen niet kennen, waar gaat dat heen in deze wereld?

Hier kan je dit nummer beluisteren. Het komt van het album “Darkness on the Edge of Town” van 1978.
Het eerste concert dat ik van hem zag was in juni 1985 in de Kuip in Rotterdam bij de promotietoernee van “Born in the USA”. Hij had al enkele nummers gezongen waarna het publiek beleefd applaudisseerde. Hij liet het hele stadion echter ontploffen toen de eerste tonen van dit nummer ingezet werden. Alle mensen veerden recht alsof er electriciteit op hun stoelen werd gezet. Iedereen brulde mee en klapte de handen rood. De beton kreunde onder de dansende massa. Elke Springsteen-fan kent ondertussen de klassieke “oh ooh oh ooh oh” die tijdens de gitaarsolo door het publiek wordt gezongen, en die vaak ook na het nummer aanhoudt. Op 23 juni opnieuw afspraak in het Sportpaleis. Het zal weer een feest worden!


Kijk en luister ook eens naar deze versie van het zwaar ondergewaardeerde nummer “Man’s Job” uit 1992 uit het album “Human Touch”. Weliswaar zonder de E-Street Band, maar evengoed een kippevel-nummer.


Genoeg over muziek nu, dit was toch een loopblog, niet?

2 opmerkingen:

Theo zei

Het gat in mijne cultuur is gedicht voor wat "Badlands" betreft. Bij mijn weten nog nooit gehoord. Shame om me

Nan-c zei

We zullen, om al die gaten in de cultuur op te vullen, dan toch eens een muziekquiz of karaoke-avond moeten houden hé!