maandag 1 maart 2010

Eersel - Essen - Opglabbeek

Er stond geen veldloop geprogrammeerd (in clubverband) afgelopen weekend. Toch werden op verschillend terrein wedstrijden gelopen. Met het hoog bezoek op zondag van dame Xyntia (storm) was het allerminst aangenaam om buiten te vertoeven.

Lanse Callebaut trok naar de Essense veldloop van ESAK. De omstandigheden waren er extreem : een modderig parkoers, felle regen en stormwinden. Niettegenstaande zette Lanse één van zijn betere resultaten neer. Hij veroverde op de 4660m bij de scholieren heren de dertiende plaats.

Voor de oriënteurs was er een nationale wedstrijd in het Limburgse Opglabbeek. Desmond Franssen zette een degelijk resultaat op de tabellen bij de elites over de langste afstand (14,2km). Met een bijna foutloos traject eindigde een tevreden Desmond op de 10e plaats. Op de kortere afstand over 10,6km liep Winston Franssen het meest in de kijker : dat deed hij door de snelste tijd in deze categorie neer te zetten.

Na meer dan een half jaar nog eens een Guy Wuyts in wedstrijd : in het Nederlandse Eersel stond hij zaterdag aan de start van de halve marathon. Winterse toestanden bij het vertrek en een lentezon bij de aankomst, zolang deed hij over de 21,1km. Zijn comeback(?) was goed voor 1:33:38.

Keuze te over om volgend weekend een wedstrijd mee te lopen met oa voor de veldlopers de cross in Betekom en voor de wegatleten de natuurloop in Lier.

Geen opmerkingen: