zondag 28 maart 2010

Daar is de lente, het zomeruur én het zomerseizoen !

Veel loopnieuws was er afgelopen weekend te rapen :

Zondag was er de duathlon in Lille. Aan de start van de eerste wedstrijd voor duo’s verscheen een sterk team met Wouter Vermonden (loper) en Rob Krijnen (fietser). Wouter kwam na het eerste loopnummer (3km) als derde over de streep. Rob kon positie 4 behouden na het fietsen (26km) en de beslissing voor een plaats op het podium moest in de laatste 1500m uitgevochten worden. Wouter zette onmiddellijk de puntjes op de i : met een flinke uithaal kwam hij onbedreigd als 3e over de finish (totaaltijd 1:10:57). Nog een team uit Oostmalle, met Greet Verstappen (loper) en Andy Michielsen (fietser). Zij eindigden als 19e . Greet, terug in vorm na een rustigere winter, kwam als eerste dame over de finish. Haar team werd daarmee het eerste mixed duo. Ook van de partij waren Annelies Vermonden (loper) en Luc Kennis (fietser). Beiden waren mekaar gewaagd want in de 3 proeven behaalden zij plaats 48. Hun eindklassement was goed voor plaats 53. Ook in de solo wedstrijd waren enkele DAL-ers aan het werk. Lander Sels was goed weg in het eerste loopnummer (10e tijd) maar in het fietsnummer moest hij de duimen leggen omwille van rugklachten. De zware stageweek op school waren nefast in aanloop van deze wedstrijd. Uiteindelijk was plaats 43 voor Lander. Net naast het podium van de dames eindigde Renilde Verryckt. 92e in het overall klassement en 4e in het dames klassement. Renilde weet haar mannetje te staan.

Op de halve marathon van de KWB St-Jozef Olen zette Dirk Vermeiren een tijd neer van 1:19:41. Goed voor een 15e plaats, maar vooral een flink aangescherpt PR ! Lieven Van Hofstraeten liep de 12,7km in een tijd van 0:46:54. Daarmee zette hij de 4e tijd neer. Netjes halfweg in de uitslag van de 4,3km eindigde Kurt Meylemans in een tijd van 0:21:06 (plaats 60 van 120 deelnemers).

Ook op zondag werd de World Zandvoort Circuit Run gelopen in Nederland. Sandy Breugelmans was special guest van het A-team van Runner's World. Samen met Dirk Vercauteren, Luk Janssens, Tracy Hoste en Isabelle Dierckx kwam zij over de eindstreep in een tijd van 1:07:47. Het vele losse zand, de duinen en een straffe zuidwesten wind maakten er een zeer zware 12km-loop van.

Desmond Franssen had een pittige oriëntatieloop op het programma in het Luikse Esneux. Een wedstrijd over 11,5 km en een hoogteverschil van 390m deed hem om plaats 6 belanden.

Zaterdagmorgen kozen een 10-tal DAL-ers voor de vrije natuurloop (12 km) in Sint-Job van organisator Runnin' Brecht. Wat moet dat meer zijn : een zonnige zaterdagmorgen, de Brechtse heide, een bende DAL-ers ...en duitse herdershond Bink van clubgenote Niki. Die zorgde alvast voor de nodige attractie.

Naar traditie start vanaf dinsdag (half acht) de zomertoer voor de afstandslopers. Dan begroeten we de trappisten, snorren we door de Westmalse bossen, snakken we naar adem in de zandheuvels, hijgen we aan het kruis van Drieboomkesberg, bewonderen we de Westmalse heide om dan moe en voldaan naar huis te gaan.

Geen opmerkingen: