maandag 8 maart 2010

Generale repetitie in Betekom

Met nog één wedstrijd te gaan loopt het veldloopseizoen op zijn laatste benen maar ook naar zijn climax. Jawel, aanstaande zondag staat nog de belangrijkste wedstrijd van de winter op de kalender : het Belgisch Kampioenschap veldlopen te Oostende. In aanloop daarvan kon er gisteren een laatste keer duchtig gelopen worden in het Brabantse Betekom. Een organisatie (van ROBA atletiek) onder uiterst zonnige maar koude omstandigheden.
De pupillen heren verschenen met een erg grote groep aan de start. Nick Goris liep hier naar de 65e plaats.
Geen scholieren deze keer. En dus was het even wachten voor de korte cross bij de heren. Dat Wouter Vermonden (foto fast4ward.be) een heel geslaagd seizoen achter de rug heeft, daar twijfelt niemand aan. In zijn cross werd dat nog maar eens duidelijk. Een sterke Wouter in een spannende finale leverde hem de 13e plaats op.
Bij de juniores dames was er stevige concurrentie uit Brabant, Limburg en Antwerpen. Toch wist Evelyn Bosch in deze categorie beslag te leggen op de 8e prestatie. Ook Lander Sels is klaar voor het BK. Dat bewees hij door als 5e over de streep te komen in zijn wedstrijd bij de juniores heren. Uitzonderlijk kwam er ook een master van AC DAL aan de start. Het was Kurt Sels die kwam ‘proeven’ van het veldloop gebeuren. Hij liep samen met zoon Lander in dezelfde wedstrijd …en hij overleefde de uitdaging om niet gedubbeld te worden door Sels junior. In zijn reeks masters-50 eindigde Kurt op de 57e plaats.

In de oriëntatiewedstrijd te Hechtel behaalde Desmond Franssen afgelopen zondag een 3e plaats in de categorie over de afstand van 9400m. 1 en 2 waren voor een Nederlander en een Fransman. Een prima wedstrijd gezien de blessureleed waarmee hij de laatste weken mee heeft af te rekenen. Winston Franssen eindigde in dezelfde reeks als 6e o-loper.

Proficiat !

Geen opmerkingen: