maandag 22 februari 2010

Een gevarieerd weekend

Veldloop in Kessel
Het veldloop seizoen nadert zijn einde, maar nadert ook zijn hoogtepunt over 3 weken in Oostende op het Belgisch Kampioenschap. Afgelopen zondag was er eerst nog de Pallietercross in Kessel van AC Lierse.
Eerstejaars Nick Goris liep bij de pupillen jongens (1000m) netjes tussen 2 clubmaats over de streep en legde beslag op plaats 24.
Bij de scholieren heren kwam het duo Verhoeven Callebaut aan de start (4420m). Kristof liep een prima wedstrijd. Zijn start kwam moeizaam op gang, maar in de 2e helft van de wedstrijd kwam hij flink opzetten. In de finale kon hij een viertal achtervolgers achter zich houden en eindigde als 14e (16’25). Lanse kwam op het parkoers aan het Fort van Kessel als 20e over de finish (17’19).
Wat heeft Evelyn Bosch toch met dat derde trapje bij de juniors dames ? Onbedreigd kwam zij ook nu weer na 4420m als 3e over de aankomst in (18'33).
Renilde Verrijckt was onze vertegenwoordiger bij de masters vrouwen (4420m). Zij liep een opvallend goede wedstrijd. Een 17e plaats in het algemeen klassement maar vooral was zij de snelste W+50 !
Bij de seniors heren (9350m) liep Wouter Vermonden aanvankelijk met 2 clubgenoten. Beiden moesten passen toen Wouter in de laatste rondes doortrok en als 11ste (30’45) over de meet liep. Een bevestiging van een sterk seizoen.

Natuurloop in Lier
Een week eerder was een delegatie afgezakt voor de vierde manche van de Lierse Natuurlopen. Ook nu weer zorgden de winterse toestanden voor een glibberig parkoers. Niettegenstaande de ongemakken toch weer enkele puike resultaten. Dirk Vermeiren lijkt (is) op dreef is voor zijn voorjaarsmarathon.