maandag 1 februari 2010

Kampioenschappen in Gent en cross in Ekeren

Jasmine Cavents trok naar Gent om deel te nemen aan de Vlaamse indoor Kampioenschappen alle Categorieën. In de 1500m dames, waar de concurrentie het liet afweten, liep onze juniore naar de 2de plaats en kon zo de zilveren medaille in de wacht slepen. Jasmine zette een tijd neer van 5′40″28, een nieuw clubrecord bij de juniores dames. Ook voor AC Herentals was deze prestatie een clubrecord.

De veldlopers waren aan het werk in het recreatiedomein Muisbroek in Ekeren-Antwerpen op de veldloop van organiserende club AC BREAK.
De opmerkelijkste prestatie van de dag kwam van scholier Tom Vangelder. Twee weken geleden, in de cross van Herentals, betaalde hij nog leergeld. Maar in Ekeren liet Tom zien wat hij in zijn mars heeft : een beheerste start en dan aftasten naar zijn limieten. Verschillende posities kon hij zo opschuiven naar voor om als 8e te eindigen. Een zevende plaats lag zelfs in zijn bereik. Een moeizame start voor Lanse Callebaut. Maar Lanse herpakte en kwam tijdens de wedstrijd flink opzetten. Een puik resultaat : 16e.

Evelyn Bosch heeft deze winter al een hele resem podiumplaatsen achter haar naam staan. Ekeren heeft ze daar nu aan toegevoegd. Al snel na de start werd duidelijk dat de plaatsen 1 en 2 buiten bereik waren. Plaats 3 moest verdeeld worden tussen Evelyn en een ACBR-atlete. Halfweg de koers zaten beide juniores mekaar dicht op de hielen, maar het strakke tempo van Evelyn deden haar tegenstreefster de das om. Brons voor Evelyn was het resultaat.

Bij de juniors kwam Lander Sels aan de start. Hij ging vlot mee in de cross en in de laatste ronde moest er geknokt worden voor de plaatsen 4 en 5. Ma Sels twijfelde of Lander zijn metgezel wel zou kunnen counteren. Onnodige twijfels zo bleek. Lander koos het zwaarste stuk van het parkoers uit om zijn demarrage te lanceren. Resultaat : een kansloze tegenstrever en een 4e plaats.

Wouter Vermonden liep in de laatste cross van de dag, bij de seniores heren. Wouter staat al enkele weken op scherp en in Ekeren was dat niet anders. Dat belooft in ieder geval voor de provinciale kampioenschappen volgende week in Mechelen. Hij eindigde als 10e op kop van een hele trein ACHL-ers.

Ook de oriëntatielopers veroverden podiumplaatsen. In Winnerheide (Eksel) liep Desmond Franssen een 3e plaats op de langste afstand (8100m). Winston Franssen eindigde als 6e. Een week eerder in Weelde (kaart vliegveld) was Andis Laveikis de snelste over de lange afstand (9100 m). Ook Desmond behaalde podium (3e plaats) en Winston werd hier 6e. Guido Wuyts startte in de de 8100m, hij werd gediskwalificeerd omwille van een gemiste controlepost. Voor Andis was deze overwinning meteen ook zijn laatste wedstrijd in Belgie.