maandag 8 februari 2010

Provinciaal kampioenschap veldlopen in Mechelen

Zondag werd het provinciaal kampioenschap veldlopen georganiseerd in de Nekker in Mechelen. Verschillende van onze crossers moesten dit kampioenschap laten voorbijgaan omwille van andere verplichtingen. Niettegenstaande werd met een kleine delegatie en onder toezicht van trainers Hubert en Johan degelijke resultaten neergezet.

Nick Goris liep bij de pupillen heren 2000 (afstand 1185m). Nick had in aanloop van dit kampioenschap af te rekenen gehad met een pijnlijke voet. Zijn 44e plaats stemden dan ook tot tevredenheid.

Scholier Kristof Verhoeven had pech bij de start van zijn wedstrijd bij de scholieren (1994) over 4325m. Gehinderd en bijna een valpartij waren oorzaak dat Kristof op achtervolging was aangewezen. Toch sleepte hij nog de 18 plaats uit de brand.

Onze juniores dames waren present voor hun wedstrijd over 5330m. En als eerstejaars deden ze dat verre van slecht door allebei top-10 te lopen. Evelyn Bosch geeft er al een gans seizoen een flinke lap op. Dat bewijst ook de 8e prestatie die zij hier wist neer te zetten (tijd 23'18).
Jasmine Cavents liep één van de betere crossen dit seizoen. Een groot deel van de wedstrijd liep ze in achtervolging op Evelyn, om uiteindelijk 9e te worden op een zucht van 5 seconden achter haar clubmaat (tijd 23'23).

Voor de wedstrijd werd druk gespeculeerd waar Wouter Vermonden zou kunnen eindigen in de lange cross (9680m) : 16e plaats, 17e plaats behoorden tot de mogelijkheden. Tenminste als hij een goede wedstrijd zou lopen. Maar dat Wouter uiteindelijk als 13e zou eindigen bij de elites had niemand verwacht. Alweer een cross en deze keer ook een kampioenschap om in te kaderen !

1 opmerking:

johan zei

het was de moeite om nog eens te gaan kijken, maar Guy jou hebben we wel gemist zene. Iedereen heeft echt zijn best gedaan, nu goed verder trainen voor het BK.