maandag 1 december 2008

Studio Brussel - Run for Life

In vijf steden in de vijf Vlaamse provincies (Leuven, Antwerpen, Oostende, Aalst en Hasselt) organiseert MFL een Run for Lifeaflossingsmarathon. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen een gesponsord spurtje (of drafje) afleggen op een loopband in een speciale Run for Life-loopcontainer.

Leuven, Antwerpen, Oostende, Aalst en Hasselt krijgen elk 24 uur de tijd om al lopend zo veel mogelijk kilometers te vreten. Per kilometer gaat er 10 euro naar de actie. Elke stad krijgt ook een StuBru-coach cadeau. Hij/zij zal de lopers mentaal coachen en ook zelf elk uur één kilometer lopen: 24 kilometer op 24 uur dus. Vanuit het glazen huis in Gent wordt regelmatig in beeld en geluid overgeschakeld naar de satellietsteden. Het startschot wordt op vrijdag 19 december om 10.30 u. gegeven in Leuven. Op 20 december om 10.30 u. geeft Leuven de fakkel door aan Antwerpen, en zo verder.
Op woensdag 24 december krijgt elk van de steden een loopband voor het glazen huis in Gent. Dan kunnen delegaties uit de vijf steden/provincies het tegen elkaar opnemen. Welke stad/provincie loopt het hardst en het meest, en vooral: hoeveel kilometer wordt in totaal afgelegd? Dit zijn de coaches per stad:
19 december: Leuven met coach Stijn Van de Voorde
20 december: Antwerpen met Christophe Lambrecht
21 december: Oostende met Sam De Bruyn
22 december: Aalst met Otto Jan Ham
23 december: Hasselt met Ilse Liebens
Wil je meedoen aan Run For Life in jouw stad? Laat het ons weten!

Met het oog op de komende Kerstdagen lijkt mij dit een leuke alternatieve training en een gezellige uitstap. Zijn er liefhebbers?

1 opmerking:

Nan-c zei

Ik hoorde het van morgen ook op de radio en ik dacht meteen "dit is iets voor ons" :-). Het spijtige is wel dat de loop in Antwerpen op 20 december is, dit valt juist samen met de volgende natuurloop in Lier. We kunnen natuurlijk ook een uitstapje naar de kust maken hé :-D