zaterdag 27 december 2008

Kerstloop in Herenthout

Een koude 2e kerstdag in Herenthout, een schuchtere winterzon maar vooral een ijzige oostenwind. 3 afstanden: de korte afstand, de dames wedstrijd en de heren wedstrijd. Met zijn snel parkoers ligt de corrida in Herenthout goed in de markt bij de wedstrijdlopers, vooral de veldlopers beschouwen deze stratenloop als een tussendoortje. En dus kon Malle niet afwezig blijven bij de collega’s in Herenthout.
Op de 3,2km eindigde Lanse Callebaut als 33e (op 140 deelnemers) in 0:13:30. Mooi zou je denken, Lanse leek echter niet helemaal tevreden met zijn prestatie. Vaste klant in Herenthout, Kurt Meylemans eindigde als 66e in 0:15:40.
De dames liepen hun eigen wedstrijd over 6,5 km. Onze 2 seniores liepen beiden een top-10 klassement. Greet Verstappen, in voorbereiding op de crossen in het voorjaar, eindigde als 8e in 0:26:05. Francy Vanderbiesen bezette de 10e plaats in 0:27:39. Ook 2 dames bij de masters : Gerd Van Loon en May Mertens. Gerd was de snelste in haar categorie met een tijd van 0:33:14. Proficiat ! May liep een tijd van 0:34:37.
Voor de heren was er dit jaar slechts één afstand. Zowel de seniores als de masters liepen samen hun wedstrijd over 9,8 km. Wouter Vermonden kwam als eerste van AC DAL over de eindstreep in een tijd van 0:34:32. Met deze snelle tijd won hij met luttele seconden de weddenschap (of de uitdaging?) die hij met zijn ma had afgesloten : wie van beiden de snelste tijd zou lopen in zijn/haar wedstrijd. Ook (nog) senior, Lieven Van Hofstraeten zette een tijd neer van 0:35:32. Met deze tijd zou hij bij de masters op krak dezelfde plaats geeindigd zijn, nl. de 28e plaats. Een snel tussendoortje -letterlijk en figuurlijk- voor Dirk Vermeiren. Na Lier en een paar lange trainingsdagen liep Dirk 0:37:17. Net niet snel genoeg om op tijd een volgende afspraak te halen… Guy Wuyts, met één been uit de lappenmand gestapt en voorzichtig terug in circuit, liep 0:41:22. Nieuwkomer maar niet onbekend, Johan Proost zette een tijd neer van 0:42:51. Stefan Callebaut, onder de vleugels van club ACHL maar mét rood-wit mmz-shirt haalde de streep in 44 minuten rond.
Ook onze 2 orienteerders blijven doorgaan : in Lichtaart (Witte Bergen) stond Desmond Franssen alweer op het 3e trapje van het podium tussen internationaal gezelschap. Winston Franssen was ook van de partij en eindigde in dezelfde race als 17e.

Tot zover dit sportieve jaar 2008. En nu trainen en plannen maken voor 2009...