maandag 22 december 2008

Podium voor Evelyne Bosch en Lander Sels op de veldcross in Lille

Een stevige delegatie van AC DAL stond zondag aan de start op de veldloop in de Lilse Bergen. En nog meer DALlers waren mee afgezakt om voor onze atleten te supporteren. Met sukses trouwens.

Als gewoonlijk mocht Nick Goris de spits afbijten bij de benjamins. En als gewoonlijk liep Nick ook hier in Lille een behoorlijke cross met een 23e plaats op 49 deelnemers.

Na de middag kwam het trio Lanse Callebaut, Kristof Verhoeven en Lode Sels aan de start bij de kadetten heren. Vaste waarde in het peleton Kristof liep een 25e plaats. Lanse, de laatste crossen dicht in de buurt van Kristof, had een off-day en moest tevreden zijn met een 34e plaats. De blokperiode van de laatste weken hebben duidelijk hun sporen nagelaten. Lode, eerstejaars kadet en zijn eerste veldcross, eindigde als 42e.

Dan was het de beurt aan Eveline Bosch. Een ijzertekort beperkte haar de laatste weken om voluit te gaan. Nieuwe bloedtesten zullen duidelijkheid moeten brengen. Dat het de goede richting uitgaat liet zij allezins zien in de cross bij de kadetten dames. De ganse wedstrijd liep zij mee in de voorste gelederen. In een spannende finale kon ze zelfs nog een tandje bijsteken om uiteindelijk als derde te eindigen.


Lander Sels zorgde voor enige vertraging bij de start van de scholieren heren. Hij had dan wel een VAL-nummer voor seizoen 2008 opgeprikt, maar het éne seizoen (2007-)2008 is niet hetzelfde als dat andere seizoen 2008(-2009). Uiteindelijk mocht hij na tussenkomst van trainer Hubert dan toch van start. Al vanaf het begin klampte Lander aan met de kopgroep, en bleef de ganse race rond de 5de plaats vlot meegaan. In de laatste 500m plaatste Lander een loeier van een versnelling en eindigde met ruime voorsprong op de derde plaats.

Een slechte start voor Juan Verbruggen bij de junoires heren : door een onoplettendheid was hij niet helemaal klaar en moest hij in de aanvangsfase van de cross zich nog ontdoen van zijn kledij. Nietemin kon hij vrij snel doorschuiven naar de voorste gelederen en een gelijkmatige wedstrijd lopen om uiteindelijk 5e en als enige junior van AC Herentals te eindigen. Met een goede start had er voor Juan waarschijnlijk meer in gezeten.

Terug bij de dames was het de beurt aan Francy Vanderbiessen bij de senoires. Het leek een moeizame cross voor haar te worden op een zwaar parkoers met slijkerige zandstroken en enkele pittige heuveltjes. Nietegenstaande eindigde Francy toch 14e en liet zo 4 clubgenotes van ACHL achter zich. In dezelfde cross maar dan bij de masters waren Renilde Verrijckt en Gerd Van Loon aan de slag. Zij finishten dicht bij elkaar, Renilde als 35e en Gerd als 38e .

Afsluiter van de dag bij de senoires heren Wouter Vermonden. Verleden jaar stond hij hier in Lille nog op het podium bij de junoires. Dit jaar een op zijn minst even goede of zelfs een betere Wouter aan de start. Hij liep naar een verdienstelijke 14e plaats in de snelste cross van de dag.

Winston en Desmond Franssen waren ook van de partij, om te supporteren maar ook voor een stevige training in de Lilse bergen. Uitslagen laten trouwens zien dat Desmond op scherp van de snee loopt. Of scherp op kaart. Waarschijnlijk beiden. Feit is dat hij afgelopen woensdag de orientatieloop military in Leopoldsburg heeft gewonnen over 6200m.

Vermeldenswaard is de overwinning bij de dames van Griet Schrijvers in (de hel van) Kasterlee op de winterduathlon. De mama van miniem Yoran Jacobs volbracht de 15 km lopen, de 105 km Moutainbike en afsluitende 30 km lopen in minder dan 10 uur (9u59m6s).

De laatste wedstrijd van het jaar wordt de kerstcorrida (stratenloop) in Herenthout aanstaande vrijdag. Het lijstje deelnemers van zusterafdeling Malle is ondertussen flink aangedikt. Groepsinschrijving of voorinschrijving is echter niet meer mogelijk. Enkel nog daginschrijving ter plaatse.

3 opmerkingen:

johan zei

Het was een hele mooie en zware cross in Lille. Een dikke proficiat aan al onze altelen die mee gelopen hebben.
Prettige feestdagen

Anoniem zei

Proficiat aan de snelle jeugd! De toekomst van den Dal is verzekerd. Tegen dat onze knieën beginnen te kraken staat de volgende generatie klaar om de eer hoog te houden.

Anoniem zei

Even een rechtzetting.
Mijn slechte start kwam er helemaal niet door een onoplettendheid of verstrooidheid. Integendeel: het startschot werd plotseling gegeven, zonder eerst een 'op uw plaatsen'. Iedereen stond tussen de eerste en de tweede lijn, ik erachter. En dat ik als enige mijn trainingsvest nog aanhad, is louter toeval.