zondag 9 november 2008

Idolen van de CrossCup

Zowat de bekenste veldloop in de provincie Antwerpen is de cross in Mol. Met een zwaar parkoers en een (inter-)nationale tegenstand is dit niet bepaald een cross voor watjes !

Benjamin Nick Goris mocht als eerste het veld in en behaalde een 12e plaats bij de Benjamins.

Bij de Cadetten heren stonden Kristof Verhoeven en Lance Callebaut aan de start. Verleden week moest Lance zijn meerdere erkennen in Kristof, deze week was het Lance die als 2e van ACHL de eindmeet haalde.

Eveline Bosch mocht de eer bij de dames hoog houden. Alhoewel een mindere periode, verdedigde zij de clubkleuren van AC Herentals met een 29e plaats bij de Scholieren Dames.

Klepper van de dag was Lander Sels. In de Scholierencross met heel wat Belgische en Nederlandse toppers behaalde hij een 14e plaats. Door een valpartij net na de start moest Lander de ganse wedstrijd in de achtervolging. Maar dat belette hem niet om in de sprint nog enkele plaatsen op te schuiven. Niet te verwonderen dat hij nadien op de foto mocht met de leiders in de Lotto Crosscup, Veerle Dejaeghere en Atelaw Bekele.

Juan Verbruggen moest zijn mannetje staan bij de Juniores in een overwegend internationaal gezelschap en eindigde voortreffelijk als 32e. Vorige week was hij te snel van start gegaan in de cross van Bonheiden, maar hier in Mol liep Juan een gecontroleerde wedstrijd.

De korte cross was er voor Wouter Vermonden. In een sterk bezette wedstrijd was Wouter heel tevreden met een 39e plaats. En dat kunnen wij alleen maar bevestigen.

Onder het deugddoend herfstzonnetje hebben de supporters van AC DAL mogen genieten van een mooie crossnamiddag. Zij kijken uit naar méér ! Enkele foto's zijn hier te vinden.

In de Achtkamp van Brasschaat gaat Wim Van Dyck verder op zijn elan. Na de tijdrit van 6,5km prijkt hij op een 57e plaats. Volgende week staan de proeven 5 en 6 op het programma, nl het kogelstoten en de 1500m.


Desmond en Winston Franssen waren aan het werk in het bos van Soignies (Oudergem, Brusselse rand) en eindigden respectievelijk als 8e en 15e in de orientatiecross over 9,7 km.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

veel volk actief afgelopen weekend
mooie fotos ook
Is het eigenlijk morgen, dinsdag 11 november, duurlooptraining?
tot op training (moest het training zijn), winston

Anoniem zei

Er is vanavond inderdaad training. Zowel voor de afstand (lokaal Ageres) als op de piste.