maandag 16 juni 2008

Het seizoen van de rozen


Soms moeten vrouwen eens flink onder stoom worden gezet. Dan leveren ze de beste prestaties. Kijk maar naar Sandy. Sinds de verheerlijking van haar schrijfkwaliteiten en in mindere mate van haar loopkwaliteiten is zij in de form van haar leven. Nu trainingsbeest en wie weet, ooit is podiumbeest ? Ik sta ter beschikking voor het hazenwerk !


En ja, soms moet de stoom ook eens worden afgelaten. En hoe kan je vrouwen beter soigneren dan met rozen. Ik ken er wel niet veel van maar rode rozen blijken nog altijd het ultieme middel te zijn. Geen verdere details, maar feit is dat een paar DAL dames afgelopen weekend met bangelijk rode rozen naar huis zijn gegaan. Hoe ze dat thuis hebben uitgelegd weet ik niet maar als je deze week een DAL loopster(s) tegenkomt met blauwe plekken, dan weet je ineens hoe de vork aan de steel zit.


Genoeg geluld. Nu de meer serieuze dingen.


Zaterdag was er de Kapellekensloop in Minderhout. Veel volk. Minder volk van DAL. Blijkbaar zijn er veel zich aan ‘t klaarstomen voor de stratenloop in Brecht van vrijdag aanstaande. En natuurlijk heeft het studerend jonge volk momenteel andere katten te geselen… Een tevreden Dirk Vermeiren op de halve marathon in aanloop van Rijkevorsel. Ikzelf hield het bij 10,5km. Nochtans was het prachtig (fris) loopweer. Helaas weinig goesting en nog minder doel, vandaar. De uitslag viel al bij al nog mee: 42:19.


Zondag was een namiddag werken op de atletiekmeeting van onze moederclub AC Herentals. Enerzijds werken maar anderzijds ook genieten van de mooie prestaties die daar te bewonderen waren. Zo werden de 800m als de 3000m gedomineerd door een batterij Zuid-Afrikanen. Ene Elroy Galant klokte 8min15 op de 3000m. Straffe dinges. Clubgenoot Wouter Vermonden startte ook op deze afstand. Ondanks wat gezondheidsprikkels wist hij net geen PR op de tabellen neer te zetten. Olympisch volk was ook te aanschouwen in Herentals : meerkampers Hans Van Alphen en Francois Gourmet kwamen hun conditie aanscherpen op enkele kampnummers in aanloop van hun Peking avontuur.


Eindigen doen we in schoonheid: een tweede plaats was er afgelopen zondag voor Desmond Franssen. Die plaats behaalde hij op de lenteloop in het Leuvense Kessel-Lo in het orïentatielopen. En Renilde Verrijckt werd door de gemeente Zoersel in de bloemetjes gezet met haar Europese titel triatlon lange afstand van 2007. Vraag me niet of het rode rozen waren want ikzelf was er niet bij.


Voilá. Dames, geniet nog van de rozen...

1 opmerking:

Sandy zei

Leg uit, leg uit, leg uit! Ook een typisch vrouwelijke eigenschap is dat ze alles willen weten :-)
Ik heb geen rode rozen gezien dit weekend en blauwe ogen ook niet... Gij schrijft echt in raadselkes!

Maar proficiat met de prestatie! Da hedde gij weer goe gedaan!