maandag 7 november 2011

Sterren van Morgen in Mol

In het kader van het Sterren van Morgen project van SVS en Topsport Vlaanderen, krijgen jeugdige atleten die een mooie prestatie neerzetten op een SVS scholenveldloop de kans om deel te nemen aan een Lotto Cross Cup wedstrijd. Afgelopen zondag werd de eerste Cross Cup manche georganiseerd in Mol en verschillende atleten uit Malle/Zoersel maakten van die gelegenheid gebruik om de strijd aan te gaan met hun leeftijdsgenootjes in een grote wedstrijd.
Bij de benjamins verschenen de zusjes Kaba aan de start. In de reeks van de allerjongsten eindigde Dyalanka op een 4e plaats. Opmerkelijk toch wel dat zij haar mannetje weet te staan tussen meisjes die een jaar ouder zijn dan haar. Makura startte in de reeks van de benjamins 2004. Ook zij leverde een knalprestatie door als 5e over de eindstreep te komen.




De eerstejaars pupillen had 2 DAL-sterren aan de start : Senne Buysen en Emiel Meeusen. Dat BMX-er Senne op scherp staat had hij al laten zien op de scholvenveldloop in Malle. In Mol deed hij er een flinke schep bovenop door zevende te eindigen. Zijn crossfiets gaat nu voor even aan de kant. Het zijn de loopschoenen die de komende maanden zijn beste vrienden worden. Ook een prima prestatie van Emiel die als 32e de finish bereikte.

De last-minute aansluiting van nieuw lid Michiel Van Dyck was net iets te laat om nog uit te komen in de blauw-witte kleuren. Maar dat belette niet dat de prille crosser een vliegende start heeft genomen in een (grote) VAL veldloop. De 16-jarige scholier uit Halle presteerde het om als 17e te eindigen op een 55 koppig Belgisch/Nederlands deelnemersveld. Met dit resultaat is meteen duidelijk dat Michiel naast het fietsen ook het lopen goed onder de knie heeft.

Proficiat !

Zondag worden de kaarten geschud in Duffel. Bij de seniores heren lijkt het alvast een onvoorspelbare maar interessante wedstrijd te zullen worden.

Geen opmerkingen: