maandag 14 november 2011

Duffel cross: een nieuwe generatie seniores

Een stevige delegatie lopers heeft dit weekend deelgenomen aan de veldlopen van Duffel. Het was er kil en droog zondag en de atleten kregen een snel en vlak parkoers voorgeschoteld.

Michiel Van Dyck had vrijdag nog deelgenomen aan de cyclocross in Niel, maar daar was in Duffel niets meer van te merken. Een nerveuze doch alerte Michiel aan de start van de scholieren reeks. De eerste ronde liep hij beheerst en schoof meter na meter op naar voor om zich in vierde positie te nestelen. Een aanval op de derde plaats lukte hem net niet. Maar met een onbedreigde 4e tijd mag Michiel zeer tevreden zijn, te weten dat de plaatsen 2 en 3 werden ingenomen door Ierse atleten.


Dé confrontatie van de dag was er bij de seniores heren met :
Lander Sels die de overstap heeft gezet naar de seniores. Verleden jaar nog podium in Duffel bij de juniores.
Tom Van Gestel die de meest ervaring heeft en soms verassend uit de hoek kan komen.
Dennis Vervloet als nieuwkomer. Vorig winterseizoen won hij het crosscriterium in de categorie seniores heren bij de Vriendenclubs. Nog maar recent uit blessure.
Juan Verbruggen die zijn eerste veldloop liep na 3 jaar afwezigheid door blessureleed en studies in Leuven.


Het ging enorm snel in deze wedstrijd door de aanwezigheid van een aantal goede lopers. In aanvangsfase probeerde Dennis aan te klampen achter een eerste groepje lopers, even verderop volgden Juan en dan het duo Tom en Lander. Echter zijn (te) snelle start deed Dennis de das om en in de laatste kilometers moest hij terrein en verschillende posities prijs geven. Het niveau en de afstand op VAL wedstrijden is nu eenmaal van een hogere orde dan andere organisaties. Ook Juan kreeg het moeilijk naar het einde toe. Dat bleek toch uit zijn reactie bij het ingaan de laatste ronde :


Tom is in zijn eerste cross al meteen verrassend uit de hoek gekomen. Vanaf het begin liep hij een strak tempo en hield dit aan tot het einde. In de eerste 2 ronden was dit voor velen een ietsje te traag, maar naarmate de wedstrijd vorderde kon Tom verschillende atleten terug oppikken, onder andere Juan en Dennis. Een verstandige start van Lander in het zog van Tom. Beheerst kon hij aanklampen maar in de laatste ronde was Tom’s tempomachine voor Lander een ietsje te snel en ook hij moest lossen.



Uitslag :
14 Van Gestel Tom 87 ACHL
17 Sels Lander 92 ACHL
18 Verbruggen Juan 91 ACHL
19 Vervloet Dennis 90 ACHL

De laatste wedstrijd van de dag was voor 1e jaars junior Lanse Callebaut. Zijn overstap naar deze categorie betekent dat er meer km’s moeten afgelegd worden. Lanse liep wat onzeker in de aanloop van zijn race. Maar dan kwam hij goed op dreef en luid aangemoedigd door ACHL liep hij een sterke tweede wedstrijdhelft. Hij eindigde als 15e.

Foto's : hier

Zondag is Arendonk het mekka van het Antwerpse veldlopen.

3 opmerkingen:

Leo zei

Mooie prestaties ! Proficiat

Luk zei

Ik kan mij hier alleen maar bij aansluiten.

Ook bedankt aan onze reporter ter plaatse

Anoniem zei

Nog foto's op http://www.fast4ward.be/?page_id=3667