maandag 21 november 2011

Michiel: “heb er echt zin in” (cross Arendonk)

Met een wel erg riante delegatie trok AC Herentals de 20e november 2011 naar het zonovergoten Arendonk om deel te nemen aan de veldlopen van club ARAC. Afdeling Malle tekende ook present met een mooie groep veldlopers. In tegenstelling tot de voorbije jaren kregen de atleten dit jaar een droog, snel en windstil parkoers voorgeschoteld.

Bij de scholieren heren stonden 2 DAL-ers aan de start : Michiel Van Dijck en Jeff Mertens. Michiel heeft al een paar mooie crossen gelopen en in aanloop van Arendonk was te horen dat hij echt wel zin had in deze veldloop. Vrijdag melde hij zich echter ziek. Toch voelde hij zich voldoende hersteld om aan de start te verschijnen in Arendonk. Kort gezegd : Michiel liep zijn beste wedstrijd. In het begin wist hij een aanval van een snelle starter te counteren, nadien zagen we hem in de kopgroep. Hij lanceerde een demarrage in de laatste ronde en in de rechte lijn naar de finish kon hij zijn directe achtervolger afhouden. Een verdienstelijke eerste plaats en meteen ook zijn eerste zege in een VAL wedstrijd! Jeff zijn trainingsmaatjes waren speciaal vroeger naar Arendonk afgezakt om hem in actie te zien. Dus kon hij niet anders dan zijn beste beentje voor te zetten. Hij eindigde in de 3750meter lange race op plaats 17.

Ook bij de seniors dames tekende een duo present, nl. Evelyn Bosch en Francy Vanderbiessen. Aangezien juniors, seniors en master in dezelfde wedstrijd lopen maakte de overgang naar de seniors reeks voor Evelyn niet veel uit. De afstand en de tegenstand zijn dezelfde, enkel het klassement verschilt. Vrijdag had Evelyn al een wedstrijd gelopen en dat liet zich voelen in haar laatste ronde. Met haar 9e plaats was ze niet helemaal tevreden, maar voor een eerstejaars senior mag zulk resultaat er best wezen. Francy ondervindt al enige tijd hinder van een blessure. Daardoor is ze op haar hoede tijdens het sporten en blijft het bij voorzichtig lopen. Zij zette de dertiende tijd op de tabellen.

Junior Lanse Callebaut had een voetwonde opgelopen tijdens de cross in Duffel en deze was nog niet helemaal genezen. Naarmate zijn wedstrijd vorderde kreeg hij meer en meer hinder aan de voet, maar Lanse beet door. Een ietwat ontgoochelde Lanse eindigde op de 10 plaats.

Uitslag seniors heren(verslag op komst van een insider) :
13 Van Gestel Tom
14 Vervloet Dennis
16 Verbruggen Juan
19 Sels Lander

De kop van het cross seizoen zit erop. Het was in ieder geval een geslaagde start.
De komende weken zal het een ietsje rustiger worden op wedstrijdgebied. Tijd om te recuperen en bij te schaven voor de volgende uitdagingen.

Geen opmerkingen: