maandag 23 november 2009

Veldloop in Arendonk en oriëntatiecrossen

AC Herentals was in Arendonk aanwezig met een ruime delegatie. Malle ontbrak niet in dat plaatje. Mooi en winderig herfstweer (bewijst de ACHL tent die 180 graden slagzij maakte). Een zware storm was voor na de loopwedstrijden. In die mate zelfs dat de grote tent die opgesteld stond op het terrein tegen de vlakte dreigde te gaan. Gelukkig hadden we May Mertens mee. Zij heeft heel wat ervaring met de stabiliteit van dit soort tenten : volgens haar zit het gevaar bij de grote palen.

Als eerste van de dag liep Nick Goris bij de eerstejaars pupillen een 27e tijd. Een tevreden Nick na de wedstrijd en nog meer tevreden nadat hij zijn nichtje Evelyn had zien lopen.

Kristof Verhoeven liet zich weer van zijn beste kant zien en versierde met zijn 9e tijd een top-10 positie bij de scholieren heren. Lanse Callebaut was naar Arendonk gekomen om zijn tegenvallende resultaat in Mol recht te zetten. En dat deed hij ook. Hij liep het grootste deel van de wedstrijd in het zog van Kristof en eindigde als 12e . Jonas Cappuyns had flink wat fans mee en die wilde hij niet ontgoochelen. Snel als hij is liep Jonas aan de leiding in startfase van de wedstrijd. Hij moest nadien gas terugnemen om uiteindelijk als 20e te eindigen. We willen Jonas in ieder geval bezig zien wanneer hij zijn rappe benen laat botvieren op de korte afstanden. Ook Balder Couttennye was van de partij (een luxe om 4 scholieren aan de start te hebben). In zijn eigen tempo liep Balder naar de 29e stek.

De juniores dames van DAL wonnen met zijn tweetjes het clubklassement voor AC Herentals : crossbeest Evelyn Bosch mocht zelfs mee op het podium en eindigde verdiend derde. Jasmine Cavents is nog niet 100% de oude. Toch verscheen ze aan de start om op Arendonkse bodem als 4e juniore over de streep te komen.

Ook in dezelfde wedstrijd liep Francy Vanderbiessen maar dan bij de seniores dames. De laatste dagen liep ze er wat onwennig bij, twijfelend waar ze zou uitkomen in haar eerste veldcross van het seizoen. Maar er was geen twijfel mogelijk. Het grootste deel van de cross liep ze samen met trainingmaat Evelyn. In de eindfase moest Evelyn zelfs lossen (missie geslaagd ?) en eindigde Francy knap 15e seniore.

Gerd Van Loon liep bij de masters dames als 27e over de streep. Een week eerder was Gerd aan de slag in de halve marathon van Kasterlee. In deze zware natuurloop deed zij er op de kop 2 uur over.

De langste cross (over 8580 m) was voor Wouter Vermonden. Na enkele korte crossen dit najaar was het zijn eerste lange cross. Een goede start voor Wouter. Maar na een 2-tal ronden (van totaal 5) kreeg hij af te rekenen met maagkrampen en moest zich noodgedwongen laten afzakken. Gelukkig verdwenen de klachten en kon hij nog een flinke remote lanceren om mooi 16e te eindigen.

De volledige uitslag HIER

Een overwinning was er voor oriëntatieloper Winston Franssen. Zondag was hij in de Herentalse Bosbergen de snelste over de lange afstand (8,9 km). Vrijdag waren de Franssen brothers aan de slag in een nacht oriëntatiecross in Helem. Desmond eindigde op de 5980 meter als 3e en Winston 5e.

Sinds deze week traint Andis Laveikis in onze club. Andis komt uit Letland en verblijft nog enkele maanden voor zijn studies in Antwerpen. Hij is een prima loper, maar vooral een uitstekend oriëntatieloper.

Welkom aan de nieuwkomer en proficiat met de geleverde prestaties.

Geen opmerkingen: