maandag 9 november 2009

Lotto Crosscup in Mol

Winston Franssen startte deze zondag met een wedstrijd oriëntatielopen aan de Hoge Vijvers in Arendonk. Over een afstand van 9600m liep hij 1:07:22, meteen de snelste tijd over de langste afstand. Om dan snel af te zakken naar Mol om te supporteren voor AC DAL.

De Lotto Crosscup in Mol is gekend om zijn zanderige omloop rond het Zilvermeer. Het weer zat mee, rustig herfstweer onder een stralende zon. De supporters uit Malle en Zoersel waren ruim en luidkeels aanwezig.

Bij de scholieren heren (afstand 4100 meter) bevestigde Kristof Verhoeven zijn prima conditie met een 36e plaats (15:35). Jonas Cappuyns (links op foto) stond in Mol aan de start van zijn eerste veldcross. Niet gemakkelijk om dan een plaats te lopen tussen Belgen, Nederlanders en Ieren. De laatste ronde deden Jonas zowat de das om, toch zette hij door en eindigde 43e (16:11). Het Mol’se zand is niet echt het geliefde terrein van crosser Lanse Callebaut. Hij haalde eruit wat erin zat met plaats 44 (16:18) als resultaat.
75 heren kwamen aan de start van de korte cross over 3300 meter. Wouter Vermonden is in goede doen, en dat verzilverde hij met een 41e plaats in een tijd van 11:15. Wouter selecteert zorgvuldig zijn doelen en weet deze altijd tot een goed einde te brengen. Desmond Franssen (foto) had afgelopen vrijdag iets te gulzig omgesprongen met zijn krachten in een voetbalmatch en moest daar de gevolgen nog van dragen, toch een aardig klassement als 50e in 11:27.


De cross dames juniores/masters over 4100 meter was met 2 eerstejaars juniores en 2 masters goed vertegenwoordigd door AC DAL. Evelyn Bosch (foto) zette het mooiste resultaat van de dag neer : een 27e stek (18:42). Een stevige wedstrijd voor Evelyn, in de laatste ronde kreeg ze zelfs Evy Heyns in het visier die net voor haar eindigde. Als 14e Belg komt zij in aanmerking voor het crosscup klassement. Minder goed verging het Jasmine Cavents. Het mulle zand behoort niet tot haar favorieten. Een moeilijke wedstrijd ook voor Jasmine omdat ze recent nog ziek is geweest. Zij eindigde uiteindelijk als 29e juniore (19:18).

Bij de masters dames kon Renilde Verrijckt met een puik resultaat voor de dag komen : de 20e plaats (20:44). Ook Gerd van Loon (foto) deed het verre van slecht, zij kwam als 26e over de eindmeet in een tijd van 22:24.

Geen opmerkingen: