zondag 22 november 2009

Memorial Van Tichelen





17° en een stralend zonnetje tijdens de 4e memorial Leo Van Tichelen: onze miepmiepzoef-shirts schitterden weer volop.

Leo, Marjo, Nancy, Chris, Inge en Dirk, Luk en ondergetekende waren tegen 13u present op de afspraak. Hubert was onze compagnon-de-route met de fiets.
Dirk van Inge liep de 25 km samen met de ultra-atleten van de spartathlon. Een koud kunstje voor hem. Hij is zich trouwens aan het voorbereiden voor de duathlon (15 km lopen - 105 km mountainbike – 30 km lopen) in Kasterlee op 20 december.
Wij, met ons zevenen, liepen de 10 km. Het parcours had voor ons geen geheimen: de wintertoer en een toer langs de piste – Brechtsesteenweg – Oude Molenstraat en via het kasteel terug naar het dorp. Afgesproken was dat we tegen 10 km/u zouden lopen. Het ging toch wel wat sneller, namelijk tegen 11 km/u. Ongeveer halfweg stond er sportdrank, peperkoek en speculaas gereed.

Na ongeveer 8 km passeerden we de begraafplaats waar we even halt hielden om Leo Van Tichelen te gedenken. Leo was vroeger ook lid van Dal en was een bekend spartathlon-loper. Ik geloof dat hij deze wedstrijd (250 km in 36 uur) negenmaal heeft uitgelopen.

Na de aankomst werden we in café Sportlokaal getrakteerd op enkele kleine hapjes: kaas, saucissen en tsatsiki. Met de burgemeester aan tafel en de bijhorende westmalse specialiteiten was het nog lekker nakaarten.

Geen opmerkingen: