zondag 1 november 2009

Veldloopseizoen van start

Sommige atleten hebben het winterseizoen extra vroeg ingezet dit jaar, zij waren namelijk de laatste zondag van oktober al gaan crossen op de relays in Gent. De opmerkelijkste prestatie kwam van de juniores dames ploeg van AC Herentals met als tweede loopster Jasmine Cavents. Zij werden knap 5e. Wouter Vermonden werd met zijn aflossingsteam 58e bij de seniores heren. Bij de seniores dames liep Greet Verstappenmee in de 2e ploeg van ACHL naar een 29e prestatie.

Woensdag 28 oktober was er het provinciaal kampioenschap veldlopen secundair onderwijs te Herentals Bloso. 2 DAL-atleten namen deel aan dit kampioenschap. Nieuw in de competitie en meteen in de kijker, Tom Vangelder. In zijn eerste cross eindigde hij tweede bij de scholieren (1993).




Ook Desmond Franssen liep in de kijker, hij behaalde de overwinning bij de leerkrachten.







In echt hondenweer werd er op allerheiligen gelopen en (voor de laatste reeksen) gemodderd in Bonheiden. Deze keer een totaal andere delegatie dan in Gent. Pupil Nick Goris heeft zijn cross-seizoen met brio ingezet : 15e plaats (37 deelnemers). Bij de scholieren heren was de 20e plaats voor Kristof Verhoeven (44 deelnemers). Kristof heeft al direct duidelijk gemaakt dat hij zijn mannetje kan staan bij de scholieren. Evelyn Bosch deed niet onder als eerstejaars juniores, een 6e plaats op 17 deelnemers. In dezelfde wedstrijd, maar dan bij de masters dames werd Gerd Van Loon 42e .

Een druk weekend voor de oriëntatielopers, met vrijdag een nachtaflossing in het domein Zilvermeer te Mol en zondag kregen zij het Vlaams kampioenschap middellange afstand voorgeschoteld. Vrijdag liep Winston Franssen met zijn ploeg naar de 6e plaats. Op het Vlaams kampioenschap, dat werd gelopen in Genk in het landschap van de steenkoolmijn sites, eindigden de broers Franssen allebei in de top 10 : Desmond werd 7e en Winston 10e.

Afgelopen vrijdag werd Sandy Breugelmans en haar A-team in hun blootje gezet door Runner's World magazine. Wij hopen binnenkort de details in het lang en in het breed te mogen lezen in hun magazine.

Volgend weekend is er de Crosscup in Mol. Met stip (ACHL) en een topper, echter voor velen een kuitenbijter in het losse zand.

2 opmerkingen:

Sandy zei

Zeg Mr. Guy, een beetje selectiever je woorden kiezen, hé! Runner's World is een deftig loopblad, geen Playboy!:-)

Luk zei

Sandy,

Guy was waarschijnlijk een beetje van zijn melk door het stukje op jouw blog waarbij jij je woorden blijkbaar "wel" heel selectief gekozen hebt :-)