dinsdag 29 september 2009

Women's on the top

De slotweek van september werd een triomf voor de DAL-ers. Na een rustige week door de organisatie van onze jeugdmeeting was het weer lopen geblazen. In het oog springend : onze dames gingen aan de haal met verschillende overwinningen en ereplaatsen.

Dubbelslag was er voor Evelin Bosch. Zaterdag eindigde ze in haar eigen Halle-Zoersel als eerste dame op de stratenloop over de 5 Km in een tijd van 21:50. Zondag zette ze zelfs een tandje bij op de 1e Trille triathlon in Lille : met ruime voorsprong sleepte Evelyn de overwinning in de wacht op de sprint disipline ( 400m zwemmen/15 km fietsen en 3,5 km lopen). Haar tijd 52:08.
Terug naar zaterdag in Halle-Zoersel waar een dolgelukkige Nancy Van Der Schoot 2e werd op de 5 km bij de dames. Een plaats op het podium is een primeur voor haar ! Nu ja, het was ons de laatste tijd al wel opgevallen dat Nancy’s conditie in stijgende lijn gaat. Dat wordt knallen op de halve marathon van Eindhoven.
Het kon niet op, Annelies Vermonden zorgde met haar 3e plaats voor een volledig DAL podium.
De heren moesten niet veel onderdoen. Met Ken Wouters (ex-DAL) als overwinnaar en een student uit Letland als tweede volgde een peleton rood-witte shirts. In de eindsprint werd Desmond Franssen 3e en Lieven Van Hofstraeten 4e . Na enkele maanden afwezigheid door een blessure kon Lander Sels mooi de 5e stek inpalmen. Opmerkelijk ook de aanwezigheid van Nils Dillen. Het werd in Halle-Zoersel zijn eerste wedstrijd na een lange periode van inactiviteit door blessureleed. Ook voor Nils een top-10 plaats.
Op de 10km behaalde Francy Vanderbiesen (na rechtzetting door de organisatie) een 2e plaats bij de dames. Bij de heren was er een top-10 voor Erwin Geluykens en Maarten Vermeiren.
Er stonden bijna 500 lopers aan de start op de 5 en 10 km in Halle.

Renilde Verrijckt paste voor Halle omdat zij 's anderendaags aan de slag ging in Lille. Zij had haar zinnen gezet op de interval triathlon of de dubble sprint triathlon : 400m zwem/ 15 km fietsen/ 3.5 km lopen en nogmaals 400m zwem/ 15 km fietsen/ 3.5 km lopen. Zij finishte als 6e dame in een tijd van 1:49:03.

Nog op zondag werd er een nationale oriƫntatiewedstrijd gelopen in Helchteren. De elite heren dienden een traject van 14,2 km te overbruggen. Desmond Franssen eindigde als 5e (1:26:51) en Winston Franssen 15e (1:40:40) .

Een week eerder, op zondag 20/09/09, was er de 1e natuurloop in Wuustwezel, Hier pakte Greet Verstappen de overwinning op 8 km met een tijd van 33:45.


Proficiat met de prestaties.

Geen opmerkingen: