dinsdag 13 oktober 2009

Najaarsklassiekers

Zowat dé najaarsklassieker op velen hunner programma : de halve marathon in Eindhoven. Dit jaar was het niet anders voor veel DAL-atleten. Dat er een duidelijke vooruitgang werd geboekt tov verleden jaar mag blijken uit de vergelijking van resultaten van hen die zowel 2008 als 2009 hebben uitgelopen : iedereen deed flink beter dan het jaar voordien ! Mogelijke verklaringen : er werd keihard getraind, de omstandigheden waren beter (het weer), het parkoers was 1 km korter, er werd (pepmiddelen) gepakt, die van DAL worden beter met de jaren of is er een geheim wapen in het spel ?

Traditioneel worden er in het najaar ook de scholencrossen gelopen. Op de Westelse scholencross (23 september) werd eerstejaars Jasmine Cavents 2e (op 66 deelneemsters) bij de dames 3e graad middelbaar. Uitslagen zijn er ook van de scholenveldloop in Malle op 30 september (secundair onderwijs). Derde plaats voor Thomas Dhondt bij de 2e jaars heren. Jasper Juchum eindigde als derde bij de heren 5e jaar secundair. Brons was er ook voor Jasmine Michielsen bij de 5e jaars meisjes, Ine Van Hoeck werd in dezelfde reeks 5e. Uitblinker werd Evelyn Bosch : zij behaalde goud bij de laatstejaars dames. In het klassement van de massaloop was zij ook de snelste dame. AC DAL was trouwens nauw betrokken bij de organisatie van de Mall'se veldloop 2-daagse : met dank aan Marjo, Tracy, Inge, Hubert, May, Desmond, Leen en Guy.

Winston Franssen eindigde als 14e (62 deelnemers) op het BK sprint oriëntatielopen in Luik (11 oktober). Enkele dagen eerder (7 oktober) was Desmond Franssen de snelste in de oriëntatieloop voor scholen in Lichtaart (Hoge Rielen).

Proficiat !

1 opmerking:

Luk zei

Er is een "geheim wapen" Guy, maar als jij verkiest om op het moment suprème op zonovergoten stranden Spaanse signorita's te gaan spotten, mis je natuurlijk één en ander. Voor je antwoordt dat wij ook wat gemist hebben: 100 Spaanse signorita's wegen niet op tegen het geheime wapen :-)