zondag 13 september 2009

Monumentenloop Vorselaar





Op de site van De Kasteellopers lazen we : “De Monumentenloop is een natuurloop door de mooiste landschappen en langsheen de bezienswaardigste monumenten van Vorselaar en Grobbendonk”. Die bezienswaardigste monumenten wilden wij wel eens met onze eigen ogen zien...

Het plan van Luk, Dirk, Sandy en mezelf was om deel te nemen aan de 14 km als voorbereiding op de halve marathon van Eindhoven. We zouden aan een tempo van 10,8 km/u proberen te lopen.

Het lot besliste er anders over, want 's morgens kregen we een smsje van Sandy om te melden dat ze met een pijnlijke voet was opgestaan en onmogelijk mee kon lopen. Ze bood aan om ons per fiets te vergezellen en ons op tijd en stond te voorzien van de nodige drank en versnaperingen (water en druivensuiker). Onnodig te vertellen dat we dit aanbod met beide handen aangrepen!
In Vorselaar aangekomen vonden we al gauw Guy en Inge die ook aan de 14 km gingen deelnemen. Louis, de papa van Sandy ging de 28 km voor zijn rekening nemen met zoon Jorge als persoonlijke fiets-begeleider. Dirk Vermeiren was ondertussen al volop met de marathon bezig, zoals altijd met zoon Arthur als steun en toeverlaat.

Na een snelle start, liepen we de eerste kilometers gezellig met 4: Dirk, Luk, Inge en ikzelf. We hadden een goed tempo van om en bij de 11/u en er werd zelfs nog gebabbeld en gelachen. Een paar km later kreeg Luk last van zijn kuit en eigenaardig genoeg gaat dit pas over als hij wat sneller loopt. Weg was hij... Inge besliste iets daarna om het een beetje rustiger aan te doen en vanaf toen liepen Dirk en ik met ons tweetjes verder. Dirk is een kei in het tempo-lopen, ik verdenk hem er van een ingebouwde Garmin te hebben!

Het was een mooi parcours. We liepen langs kapelletjes, een watermolen, een kasteel en nog meer bezienswaardigheden, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik toch niet alle monumenten heb gezien :-)
Tussen km 9 en 10 kreeg ik een dipje, maar daarna ging het alleen maar beter. M'n hartslag zakte terug en ik heb genoten van de laatste kilometers. Bij Dirk was het net andersom, de laatste loodjes wogen bij hem het zwaarst, maar we zijn de hele tijd samengebleven en in exact dezelfde tijd gefinished : 1:15:17 u. Guy en Luk waren al aangekomen in resp. 0:59:03 u en 1:12:32u. Inge finishte 2 minuutjes na ons.

Ik besef wel dat ik deze snelheid geen 21 km ga kunnen volhouden, het zal dus in Eindhoven ietsje trager moeten.
Bedankt Sandy, om ons zo goed te soigneren onderweg. Het was echt een luxe om jou bij ons te hebben!
Louis liep de 24 km in 2:35:58 u en Dirk was knap vijfde bij de marathon in een supertijd van 2:58:01u . Hij vertelde dat hij van alle marathons die hij al heeft gelopen - en dat zijn er ondertussen al 9 - aan deze het beste gevoel overhoudt. Het was inderdaad niet aan hem te zien dat hij 42 km had gelopen... Chapeau!

Iedereen was tevreden over zijn of haar prestatie, alleen maar blije gezichten toen we achteraf met een Trappist of Kriek in de zon zaten. Het parcours werd overlopen, de atleten die nog aankwamen werden besproken – er was zelfs iemand bij die haar 300ste (!) marathon had gelopen. Blijven trainen, Dallers, blijven trainen... :-)

6 opmerkingen:

Theo zei

Dikke proficiat aan alle Dallers. Om jalours op te worden, zeker als je zelf in de lappenmand zit.

Desmond zei

Uitslagen van andere Dallers:

Op zaterdag 12/09 liepen Lanse en Kristof een meeting in Edegem. Beiden kwamen uit op de 2000m en finishten zeer dicht bij elkaar:

8. Verhoeven Kristof ACHL 6'54.19
9. Callebaut Lanse ACHL 6'56.59

Uitslagen Edegem

Wouter was dan weer aan de slag in Herenthout voor de bosloop. Hij eindigde op de 10km op een knappe 3e plaats:

Uitslagen Herenthout

Luk zei

Het was inderdaad weer fantastisch om samen met een groep vrienden te lopen (en vergezeld te worden: merci Sandy voor het brengen van druivensuiker en het nodige water) en achteraf na te kaarten.
Nancy heeft nog een belangrijk monument vergeten te melden, m.n. de kilometerslange BH slinger in het centrum van Grobbendonk.
Nadien ook nog goed gelachen met de belevenissen, correctie doodskreet, van Flip de peruche, en het effect in de mond van het doorbijten van een harde knoesel. De afwezigen hadden wederom ongelijk.

Sandy zei

Jullie hebben een prachtige prestatie neergezet! In Eindhoven gaan we alleen jullie achterkant zien.

Dirk zei

Het was weer oké tijdens de kastelenloop in Vorselaar: met dit team is dan ook elke inspanning ontspanning.
Ook werden we zaterdag verwend door onze foerier Sandy: zij slalomde met haar fiets tussen de lopers zonder ze ook maar te hinderen en bracht ons regelmatig verfrissing.
Nog vier weken te gaan tot Eindhoven !!

Guy zei

Luk, hebben jullie een ommetje door het centrum van Grobbendonk gelopen ? Das buiten parkoers ! Nu ja, waren die lege verpakkingen nu zo opwindend ?