woensdag 1 april 2009

Uitersten

Ze waren dan wel de oudste dame en de jongste aangekomen deelnemer in de Lilse winterduathlon, één ding hebben ze gemeen : presteren. Bij de heren eindigde scholier Lander Sels op de 11 plaats (op 116 deelnemers) in een tijd van 1:17:33 en was daarmee dik 2 minuten en 10 plaatsen sneller dan zijn resultaat van verleden jaar. In de laatste loopproef zette Lander zelfs de 3e tijd neer. Ondanks de beproevingen van afgelopen maanden zette Renilde Verryckt een niet onaardige derde prestatie neer bij de dames. Renilde wist zowel in de loopnummers als de mountainbikeproef haar mannetje te staan en presteerde beter naarmate de wedstrijd vorderde.
Uitslagen winterduathlon AC Lille

Zaterdag was er de bosloop in Brecht/Sint-Job. Overvloedige regen hadden het parkoers in een modderige bedoeling omgevormd. In die mate zelfs dat de 12 km omloop totaal niet meer beloopbaar was en enkel het 6 km traject werd overgehouden. Toch 12 moedige atleten die hun tocht aanvatte voor 2 keer de korte omloop. Leuk zal het daar wel geweest zijn, in de gietende regen en allemaal samen nat. Hopelijk hebben ze niet teveel met modder naar elkaar aan 't gooien geweest… De grootste tegenslag was voor Dirk Vercauteren die na een uitschuiver op een weinig leuke manier tegen de vlakte ging en er een rugblessure aan overhield. Nog een DAL-ler, iets slimmer, startte na de regenbuien onder een stralende lentezon. Deze laatste koos halverwege de omloop voor een eigen alternatief traject door de Brechtse Heide. 's Avonds werd er ijverig nagepraat in Den Draver bij een ijsje, groter ijsje, groots ijsje, grootste ijsje... hé Theo !

De broers Franssen waren afgelopen weekend aan het werk in het Deense Hillerød. Daar werd de jaarlijkse Springcup gelopen, een internationale 3-daagse voor orïentatielopers. Niettegenstaande een lichte handicap (blessureleed) kon Desmond zijn wedstrijden naar behoren uitlopen.

Volgende week zondag staan Dirk en Vicky aan de start van de marathon van Rotterdam. Beiden gaan voor de 42 km. We duimen.

1 opmerking:

Sandy zei

Het zijn moedige mensen, daar bij den DAL, Renilde is een voorbeeld voor elkeen van ons, Theo laat zich niet intimideren door een halve kg fruit, en Dirk en Vicky trotseren zondag de warme zon. Chapeau!