maandag 27 april 2009

Druk weekend. Super weekend.

Van vrijdagavond tot zondagavond, een vol weekend loopsport stond er op het programma. En dat ging voor onze club niet onopgemerkt voorbij. En met de kers op de taart Westmalle van 't vat op uitnodiging van Dirk en Inge maakte het weekend nog meer super.

Afgelopen vrijdag waren er de testen van de 5 km voor de start-2-run deelnemers op de piste van Mariagaarde. In beste weersomstandigheden wisten een 20-tal dames en 1 heer de afstand met brio af te leggen. Allen eindigden zelfs binnen de 40 minuten, super ! In de loop van deze week zullen er nog testen van de 5 km worden afgenomen. Dank gaat vooral naar de jogbegeleiders Hubert en Leen die van deze start-2-run een succes hebben gemaakt.

Zaterdag was de eerste dag van de Provinciale kampioenschappen in thuisbasis Herentals. Aan de start van de 800m bij de scholieren heren tekende Lander Sels present. Ondanks de stevige tegenwind kon Lander zijn besttijd van 14 dagen eerder scherper zetten, nl. 2:09.67. In de categorie seniores dames liep Anke Verstappen de 3000m. Een iets te snelle start zorgde voor een lichte terugval in de tweede wedstrijdhelft en uiteindelijk eindigde Anke in een tijd van 11:35.57. Prestatie van de dag was wel de provinciale titel hinkstapspringen voor Marie Van De Walle bij de cadetten dames.

De zondag werd op gang geschoten met de Marathon van Antwerpen. Echter in een druilige regen wat deze 42 km extra zwaar maakte. Christophe Leroy en Lieven Van Hofstraeten aan de start en trainer Hubert Aerts als begeleider. Beiden liepen de wedstrijd grotendeels samen en naar het einde toe had Christophe nog een ietsje meer reserve om voor een afscheiding te zorgen. De eindtijd van Christophe was 2:58:24 en Lieven eindigde in 2:58:51. Daarmee bereikten ze hun vooropgestelde doel. Gefeliciteerd heren !

's Namiddags stonden 17.000 lopers aan de start voor de Antwerp 10 miles. De weergoden stonden deze keer wel aan de goede kant. Feit is dat onze snelle jongens afwezig waren. Maar de snelle dames hebben dat prima opgevangen. Greet Verstappen eindigde in 1:07:56 en eindigde hiermee als 12e bij dames. Francy Vanderbiesen stond haar mannetje en klokte af op 1:12:03. Ook scholiere Evelyn Bosch, rustig gestart, maar dan tot het einde een hoog tempo, liep een boom van een wedstrijd in een tijd van 1:14:06. Met de deelname aan de 10 miles van de youngsters Jonas, Jasper, Dieter, Jasmine, Carlos, Kristof (en andere?) is de toekomst alvast verzekert.


Foto's van de 10 mijl vind je hier.

De foto's van de pic-nic voor en na de 10 mijl zijn hier.

Hiernaast uitslagen onder voorbehoud.






Op de 2e dag van de Provinciale kampioenschappen in Merksem stond Wouter Vermonden bij de seniores heren aan de start van de langste afstand, nl de 5000m. Wouter liet zich niet opjagen in de startronden, waar alles al vrij snel uit elkaar viel. Hij wist zijn wedstrijd goed te doseren en met constant tempo liep hij de ene na de andere concurrent voorbij. Met een laatste stevige ronde verbeterde Wouter met een flinke haal zijn besttijd tot 16:24.41. Een clubrecord ! Proficiat Wouter.

Nog op zondag en in de Ardennen(!) konden de oriëntatielopers aan de slag voor het Belgisch kampioenschap middellange afstand. Plaats van het gebeuren was Emmels-Recht, een plaatsje net ten noorden van Sankt-Vith. In de open klasse bij de heren liep Winston Franssen naar een 30e plaats. Voor Desmond Franssen was het een off-day. Een gemiste start en met de naweeën van zijn voetblessure heeft hij de wedstrijd niet tot een goed einde kunnen brengen.

Geen opmerkingen: