maandag 6 april 2009

Marathon van Rotterdam

Gisteren werd in de marathon van Rotterdam de op twee na snelste tijd ooit gelopen. Duncan Kibet toonde zich daarin net iets sterker dan James Kwambai. Het verschil op de finishlijn was zo klein, dat beide Keniaanse atleten dezelfde toptijd achter hun naam kregen: 2.04.27. Enkel wereldrecordhouder Haile Gebrselassie deed ooit beter.

Onze club had 2 atleten aan de start. Dirk Vermeiren liep de marathon uit in 2.55.05. Hij eindigde daarmee op de 202e plaats in het algemeen klassement of als 23e Belg. Niettegenstaande Dirk op een ietsje beter had gehoopt is dit een schitterende uitslag. Ook niet vergeten dat dit voor hem een nieuw persoonlijk record is. Proficiat Dirk !









Minder geluk had Vicky Reypens. Door een kuitblessure moest zij noodgedwongen de wedstrijd staken na 31 km. Spoedig herstel met de spierblessure.

Over twee weken hebben twee andere DAL-lopers (Lieven en Christophe) de marathon op hun programma staan, nl. die van Antwerpen.

2 opmerkingen:

Nan-c zei

Heel knappe prestatie! En als je de video van de aankomst bekijkt ziet Dirk er nog heel fris uit na meer dan 42 km. Dat komt zeker door het miep miep zoef shirtje ;-)

Sandy zei

Wat mij opvalt, is dat Dirk een heel constant tempo heeft gelopen, met maar een heel klein verval in de 2e helft. En dat zelfs zonder turbo-koeken of zonder de hulp van zoon Arthur... Ik doe mijn hoed af en maak een diepe buiging voor onze hoefsmid!