woensdag 14 maart 2012

Belgische kampioenschappen in Oostende en Martelange

De Belgisch Kampioenschappen veldlopen worden al verschillende jaren in Oostende georganiseerd. Zij zijn de laatste maar ook de belangrijkste wedstrijden van het cross seizoen. Het prachtige lenteweer van afgelopen zondag maakten het aangenaam vertoeven op locatie Stene. Een waar gevoel van einde cross seizoen en van einde winter. Het parcours was wel andere koek: de gekende maar pittige heuveltjes en een flinke partij modder.

Ruben Lembrechts liep de wedstrijd bij de pupillen 2002. De korte wedstrijd en het groot deelnemersveld maakten er een erg drukke bedoeling van aan de aankomst. Ruben eindigde als 23e en kon zo nog meer dan 100 leeftijdgenoten achter zich houden.

Bij de eerstejaars scholieren was er Jeff Mertens. Met zijn 57e plaats zette hij net als op het PK een degelijk resultaat neer. Een tevreden Jeff en voor hem een mooie afsluiter van zijn eerste crossseizoen.

Tweedejaars scholier Michiel Van Dyck was de grote uitblinker met Belgisch Brons !

Bij de juniors werd er geen onderscheid gemaakt tussen eerstejaars en tweedejaars. Geen 1001 nachten zoals zijn borstnummer deed vermoeden, maar een zware wedstrijd voor Lanse Callebaut. Hij eindigde als 65e.

De drie seniors van DAL liepen een opvallende cross. Nog voor de wedstrijd begonnen was stonden zij al te kijk met mister Europe, Atelaw Bekele. Dennis Vervloet leverde met zijn 78e plaats het beste resultaat. Maar ook Lander Sels kon zijn noeste trainingsinzet van de laatste weken verzilveren. Als één van de zeldzame eerstejaars seniors die zich hadden ingeschreven voor de langste afstand was zijn prestatie heel behoorlijk. In het totaalklassement eindigde Lander op plaats 81. Juan Verbruggen had de pech dat hij net voor zijn laatste ronde werd gedubbeld en uit wedstrijd werd genomen. “Ja, ik kwam net 150 meter te kort, zo lang was het tot de volgende ronde. Heeeeel hard balen was dat! Ben op die manier wel Belgisch kampioen onder de gedubbelden geworden ;) “ was zijn reactie. Juan eindigde op plaats 91.

Nog een Belgische medaille was er dit weekend voor Desmond Franssen. Zaterdagnacht werd er in Martelange het Belgisch kampioenschap nacht oriëntatie gelopen. Op een heuvelend parcours over 6600 meter behaalde Desmond een zilveren medaille. Winston Franssen eindigde in dezelfde categorie op de 10e plaats.