maandag 27 februari 2012

Veldloop der Noorderkempen in Essen : podium voor Ruben en Michiel

Een rustige, frisse en droge zondag op de veldloop der Noorderkempen in Essen. Gezien de omstandigheden op een mooi en goed beloopbaar parcours. Organisator ESAK had namelijk in extremis flink wat wijzigingen moeten doorvoeren om een veilig parcours aan te kunnen bieden. Het terrein van de veldloop is hetzelfde waar de cyclocross op wordt gereden en die organisatie had flink wat schade aangebracht aan het terrein.

Youngster Ruben Lembrechts mocht de spits afbijten bij de pupillen. In een spannende finale moest er stevig worden gesprint voor plaats 3 en het was Ruben die de buit van brons wist te veroveren. Alweer podium! (foto's ESAK)

De jongste reeksen bleven ervan gespaard, maar de iets ouderen kregen een pittige heuvel voorgeschoteld in hun omloop. Deze heuvel of berg uit het cyclocross parcours zorgde voor flink wat discussie of die ja dan neen via de trapjes moest beklommen worden. Elien Lembrechts mocht hem als eerste uitproberen in de reeks van de scholieren dames: een zware hindernis en gevaarlijk in de afdaling. Elien eindigde op een verdiende 9e plaats.

Drie ronden van 1500 meter kregen de scholieren heren voorgeschoteld. Michiel Van Dyck ging er in de de eerste ronde stevig tegenaan. Enkel Paul De Ruyter/KAAG kon hem volgen. De 2 heren waren mekaar waard in de tweede ronde. Maar in de laatste ronde was de Gentenaar de betere en wist voor een afscheiding te zorgen. Michiel kon het gat niet meer dichten en eindigde vlot als nummer 2 in een overwegend Oost-Vlaams bezette top-10. Plaats 18 was voor Jeff Mertens. Vergelijkend met het PK in Kessel was hij niet helemaal tevreden met zijn plaats. Maar Jeff had er dan ook een drukke carnavalsweek opzitten.

Niettegenstaande weekendwerk en onregelmatige werkuren tekende Evelyn Bosch present bij de seniors dames. In die weinig gunstige omstandigheden eindigde zij op de 14e plaats.

De reeks bij de juniors heren was maar dun bezet. Lanse Callebaut eindigde hier op de 5e plaats.

Onze jonge garde bij de seniors heren zorgde voor flink wat actie. Dennis Vervloet -een week eerder nog winnaar van de veldloop in Schoten (Antwerpse Vriendenclubs)- nam een snelle start voorin. In een peleton dat volgde liepen Tom Van Gestel en Wouter Vermonden. Juan Verbruggen -terug van weggeweest na zijn examenperiode en een deugddoende vakantie- nam een behouden start. Na zowat 1/3 wedstrijd vormde zich rond de tiende positie een Herentals viertal met daarin Dennis, Tom, Wouter en Tom Steenackers. Het kwartet leverde hevige strijd en dat zorgde voor heel wat speculatie onder de supporters, die vanop de cyclocross-berg mooi overzicht hadden over het volledige wedstrijdterrein. De eerste van het groepje die moest lossen was Dennis. Ondanks zijn competitie achterstand hield Wouter lang stand, maar moest zowat 2 km voor het einde het duo Tom&Tom laten gaan. Juan had ondertussen zijn juiste ritme gevonden en wist stelselmatig plaatsen op te schuiven. In de laatste ronde van zes moest Tom VG uiteindelijk Tom S laten gaan. Tom VG kon zijn geslaagd winterseizoen in schoonheid afsluiten met een zoveelste sterke prestatie, top-10. Ook Wouter mag best tevreden zijn met zijn puike twaalfde plaats. Twee plaatsen verder eindigde Dennis (14e) en Juan wist door in de laatste honderden meters nog flink weerwerk te leveren, de 17e plaats in te palmen.

Komende zondag organiseert het Brabantse ROBA haar rijkelijk gevulde veldloop in Betekom.