maandag 6 februari 2012

PK cross in Kessel : zilver voor Michiel

Het Fort van Kessel was gisteren de locatie waar er gestreden werd voor de provinciale veldlooptitels van Antwerpen. Het was er erg koud en door de extreme vriestemperatuur kregen verschillende atleten last aan de luchtwegen tijdens hun wedstrijd. Met daarbij een ondergesneeuwde en op plaatsen gladde en oneffen ondergrond maakten dat deze kampioenschappen in zware omstandigheden dienden gelopen te worden.

De wedstrijd van scholier Michiel Van Dyck, die was blits (outfit) en blinkend (zilver). Michiel startte uitstekend en nam in de eerste ronde het voortouw van het leidend kopgroepje. In de tweede ronde liet hij zich wat afzakken en miste daardoor de ontsnapping van de latere winnaar. Halfweg de laatste ronde probeerde Michiel nog aansluiting te krijgen met de leider maar dat lukte maar tijdelijk. Michiel kwam uiteindelijk onbedreigd als tweede over de streep in de 4560 meter lange cross. De eerste belangrijke prestatie op zijn palmares of zijn 5e podium op rij. Michiel’s reactie “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Jonathan (Wayaffe - LYRA) kloppen was echt niet mogelijk.” Eerstejaars Jeff Mertens nam een behouden start en wist zich vooral in de tweede wedstrijdhelft te profileren. Ook voor hem een mooi resultaat, plaats 30.
Op kampioenschappen lopen de masters en juniors niet samen. Zo ook niet in Kessel. Junior Lanse Callebaut nam een voorzichtige start. Naarmate de race vorderde kwam Lanse meer in wedstrijd en wist zo nog verschillende atleten op te rapen. Hij eindigde op de 22e plaats.
De seniors dames met oa Evelyn Bosch liepen 6km. Zij kon de eerste ronde goed mee en dan haar positie proberen vast te houden. Een opmerkelijke remote toch wel van Evelyn in de laatste ronde op Evy Heyns (ESAK). Een gat van pakweg 20 meter wist zij in 600 meter om te buigen in een voorsprong van een 30-tal meter aan de aankomst. Een dertiende plaats en een gelukkige Evelyn : “Het was er koud aan. De uithaal op Evy stemt mij heel content.”
Door een foutieve routeaanduiding verliep de korte cross bij de seniors heren erg tumultueus. Geen tumult in de lange cross, hier bleef het bij de volle en correcte 10 km wedstrijd. Dennis Vervloet nam een scherpe top-10 start, met even verderop Tom Van Gestel. Na enkele kilometers wedstrijd kon Tom terugkomen op Dennis en beide heren liepen een tijdje samen. Ergens halfweg wist Tom zich toch los te rukken en kon een gaatje maken van een 10-tal meter op Dennis. In een glibberige en scherpe bocht in het bos, goed halfweg wedstrijd, ging Tom tegen de vlakte. Gelukkig zonder erg en hij kon zijn wedstrijd snel hervatten. Een sterke Tom in het laatste deel van de wedstrijd en dat leverde hem een mooie 11 plaats op. Ook knap van Dennis, vechtend tot de laatste meter voor plaats 12. Nipt niet, hij werd 13e op 31 aankomsten.