zondag 12 februari 2012

2 keer podium op Lotto CrossCup in Hulshout

Een kleine delegatie trok gisteren naar Hulshout om er deel te nemen aan de Lotto Crosscup. Maar wel een delegatie die opmerkelijke prestaties leverden. Aan het sportcentrum van Hulshout was het rustig en koud winterweer met een bevroren en licht besneeuwde omloop.
Ruben Lembrechts (borstnr. 4426) pakte uit met zijn beste wedstrijd van deze winter. In Hulshout mocht hij namelijk zijn eerste allerhoogste podium achter zijn naam zetten bij de pupillen jongens 2002. Meteen een prestatie die kan tellen: en een grote cross en op het hoogste trapje.








De scholieren heren kregen 3 ronden van 1300 meter voorgeschoteld. Na de eerste ronde had Michiel Van Dyck zich in de staart van de leidende kopgroep van 6 genesteld. In de tweede ronde werd deze kopgroep verder uiteen getrokken en werden de posities nadrukkelijker zichtbaar. 500m voor het einde leek de uitslag voor Michiel bezegeld, met een 30-tal meter achter op de nummer drie en 20 meter los op zijn eerste achtervolger, een vierde plaats dus. Maar het moet zijn dat achter de velodroom van Hulshout het beest in Michiel was losgebroken want bij ingang van de laatste 200 meter had ie de achterstand op Hallenaar (van tegen Brussel) Debognies/OEH verkleind tot dik 10 meter. En het ging er erg heftig aan toe in de laatste rechte lijn. Michiel bleef erin geloven en met succes: op de streep pakte de Hallenaar (uit de Kempen) alsnog de derde plaats. Een beestige finale !

Een mooie affiche seniors heren, een mooie wedstrijd en een verassende winnaar. Daartussen ergens Tom Van Gestel. Een gebalanceerde wedstrijd die hem plaats 35 opleverde en een uitnodiging voor de dopingcontrole. Maar dat plasje heeft hem wel heel wat moeite gekost of het moet zijn dat daar knappe verpleegsters rondliepen ?

Bij de juniors heren eerder een kleine groep atleten. De wedstrijd werd er ook nog eens volledig gedomineerd door een delegatie tweedejaars juniors uit Groot-Brittanniƫ. Lance Callebaut liep in deze wedstrijd als 20e over de eindstreep. Een matig tevreden Lanse, "verleden week op het PK in Kessel ging het er sneller aan toe" was zijn reactie.

Voor de liefhebbers zijn er volgende zondag crossen in Borsbeek en in het verre Dour (Lotto Crosscup).

Geen opmerkingen: