woensdag 21 december 2011

Spijkenisse marathon op zondag 18/12/11

Sonja bezorgde volgend verslag uit Nederland :

Dit jaar waren er 900 deelnemers ingeschreven voor één van de afstanden, waaronder een aantal uit België, Verenigde Staten, Duitsland en Groot Brittannië.

Zelf heb ik (Sonja) samen met Isabelle en Ronny de halve marathon gelopen te Spijkenisse.
Een mooi parkoer dat vooral door de polder van Putten ging en langs de Bernisse.

De weersomstandigheden waren niet al te best, een waterig zonnetje scheen bij de start. Maar helaas begon direct na de start een onweersbui roet in het eten te gooien. Uit een inktzwarte hemel begon het met bakken te gieten,we kregen hagelbollen van 3 cm diameter op ons dak, smeltende sneeuw, daarbij nog een bliksemschicht (was wel mooi om te zien) en daarbovenop moesten we nog een gure strakke wind trotseren. Ik kan je verzekeren, het weer heeft daar overal vrij spel en je kunt je nergens verschuilen.

Daarnaast was het tot zondagmorgen nog heel onzeker dat Isabelle kon deelnemen. Ze was verleden donderdag opgestaan met een zwaar verkoudheid. Door het overtollige snot had ze een ontsteking op de achtste hersenzenuw wat leidde tot evenwichtstoornissen. Dankzij de medicatie die zij vanaf donderdagmorgen nam, voelde ze zich beter en wilde ze toch deelnemen.

Isabelle Dierckx liep op deze halve marathon een buitengewone prestatie, respectievelijk 1H54min25sec. Oftewel de 15e dame van de 48 deelneemsters. Een dikke proficiat voor je doorzettingsvermogen Isa!!! Je bent een sterke madam!!!

Ronny Jansen liep samen met Isa over de aankomst. Ikzelf (Sonja Helsen) liep deze halve marathon op 1H50min25sec. De 8e vrouw! Ik geloof dat dit één van mijn wedstrijden gaat zijn die ik nooit meer ga vergeten. Isa, de zwaarste zijn de beste trainingen… volgens kenners?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Die foto's spreken boekdelen!!

marjo zei

Dikke proficiat knap gedaan !!!
sterke straffe madammen !!! maar dat wisten we al lang natuurlijk.

Nan-c zei

Jullie zijn inderdaad allebei straffe madammen met heel veel doorzettingsvermogen! Proficiat!