dinsdag 20 december 2011

Cross in Lille : 3 op 3 voor Michiel Van Dyck

Afgelopen zondag organiseerde de atletiekclub van regio Turnhout haar veldlopen in de Lilse Bergen. Moeder natuur zorgde er voor droog en fris weer, met een vleugje zon en een licht bries. Een lichtgolvend parcours en -door de overvloedige regen van de laatste weken- enkele verzopen partijen strand. Nog voor het eerste startschot was gegeven zagen we al een tevreden gezicht : trainer Hubert. Het najaar had hem weggehouden van de trainingen en de crossen omwille van een ontsteking en de daarop volgende medische ingreep. Maar nu dus terug op het appel.

Een erg gemotiveerde delegatie DAL-atleten, te beginnen bij de scholieren heren. De Lotto Crosscup lonkte naar Michiel Van Dyck, doch door de examens kreeg Lille voorrang op de tijdrovende verplaatsing naar Brussel. Al na enkele honderden meters na de start liep Michiel weg uit de kopgroep en maakte er vervolgens een ware solorace van. Ruim afgetekend kwam hij over de aankomst. En door de goede prestaties van zijn clubgenoten kon moederclub ACHL uitpakken met een volledig blauw-wit scholieren podium. De moeilijkste opdracht van de dag was voor Michiel misschien wel zijn allereerste interview na zijn race.

Michiel komt uit de voetbalwereld. Die andere scholier, Jeff Mertens, komt uit de paardensport. Jeff is nog maar enkele maanden aan het lopen en in deze cross toonde hij duidelijk progressie. Het resultaat van zijn noeste trainingsarbeid. Hij eindigde op de 8e plaats.




Bij de seniores dames was er Evelyn Bosch. Zij nam een goede start maar leek dan terug te vallen. Een waarheid. Evelyn vond haar vlotte ritme niet en moest verderop in de wedstrijd nog meer terrein prijsgeven. Zij werd al bij al toch nog 12e.

Het gekende kwartet seniors heren (Tom Van Gestel, Dennis Vervloet, Juan Verbruggen en Lander Sels) zorgden voor opmerkelijke resultaten door alle vier vlot in de eerste wedstrijdhelft te eindigen. Zie verslag Juan.

Foto's

Uitslag

De komende weken worden cross-luw. De eerstvolgende grote afspraak zijn de veldlopen van thuisbasis Herentals op zondag 15 januari 2011.

2 opmerkingen:

Michiel Van Dyck zei

en nu komen grotere wedstrijden.

Anoniem zei

Go for it Michiel!