maandag 22 november 2010

Veldloop in Arendonk

Met de veldloop aan de Heikant in Arendonk zit de eerste maand van het cross seizoen er weeral op. Wel jammer dat er jaar na jaar minder 'Heikant' of echt cross terrein is te vinden rondom de sportterreinen van de gemeente Arendonk.
Lanse Callebaut had moeite om zijn goede ritme te vinden in de eerste ronde. Maar hij herpakte zich en eens goed en wel op dreef kon Lanse flink wat plaatsen opschuiven. Hij eindigde bij de scholieren op de 18e plaats (afstand 3750m).
Dan volgde de hoofdwedstrijd bij de dames (juniores, seniores en masters voor de afstand van 4600m) met een wel erg grote groep van AC Herentals. Daarbij 2 DAL-ers : Evelyn Bosch en Francy Vanderbiesen. De tweede wedstrijd in 3 dagen leverde voor Evelyn de 5e plaats op bij de juniores in 20'08. Francy moest in haar eerste cross van het winterseizoen niet veel onderdoen voor loopmaat Evelyn. Zij eindigde in een tijd van 20'34 op plaats 12 bij de seniores.
Bij de juniors heren Lander Sels aan de start. In de eerste ronde kon Lander vlot aansluiten bij de kopgroep, maar verderop in de wedstrijd kon hij die positie niet vasthouden. Toch bleef hij sterk prersteren en wist zich verzekerd van een riante tweede plaats (
6250m - 22'38). Zijn beste klassement tot hiertoe !
Nog voor de start zagen we een tevreden Wouter Vermonden. Door blessureleed heeft hij een kwakkel zomer achter de rug, maar nu kan hij terug in actie komen op zijn geliefkoost terrein, de veldlopen. Samen met Tom Van Gestel liep hij bij de seniors de 9000m. Een deelnemersveld met weinig kwantiteit, maar des te meer kwaliteit. In aanvangsfase liepen Wouter en Tom samen. Ergens in de 2e ronde zagen we een zelfzekere Wouter die vol op de gas ging staan.
Tom bleef zijn strak tempo aanhouden, maar dat was niet voldoende om Wouter te volgen. Wouter zette met succes de achtervolging in op zijn volgende concurrent, maar in de finale kwam hij net iets te kort om die inspanning beloond te zien. Plaats 13 was voor Wouter (32'16) en plaats 14 was voor Tom (
32'51).
Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma voor de crossers.

In de winterperiode staan de organisaties van stratenlopen op en laag pitje. Zeker om dan nog een interessante wedstrijd te vinden in eigen streek. De 10 mijl van Essen in Horendonk Essen (organisatie ESAK) van zondag 21 november is er zo eentje. Het weer zat dit jaar mee, dus Dirk Vermeiren had alle redenen om naar Horendonk te trekken voor de langste afstand van 16,1 km. En met een tijd van 1:02:11 mag Dirk best tevreden zijn. Hij eindigde op de 15e plaats.

Nog op zondag en in de kempen was de oriëntatiewedstrijd in het militair domein van Tielen. Hier liep Desmond Franssen op de langste afstand van 9300m (in vogelvlucht doorheen het domein) een tijd van 52:05. Ondanks dat de benen niet 100% fit aanvoelden zette hij toch de 2e prestatie neer.

In een beste herfstweertje werd op zaterdag in Westmalle voor de vijfde keer de Memorial Leo Van Tichelen gelopen. Ter nagedachtenis van oud-lid Leo Van Tichelen kon AC DAL niet afwezig zijn op de organisatie van de Spartathlonvrienden. Johan Proost en Leo Van Ginckel kozen er voor de langste afstand van +25km. De meesten hielden het echter bij de 10 km. Na de inspanningen kon er flink worden nagekaart in Leo’s favoriete en toepasselijke café “Sportlokaal”. Sonja Helsen won een mooie prijs, nl. een bakske Extra's van de lokale brouwer. Dinsdag na de training liet zij de ganse club meegenieten van deze specialiteit. Schol Sonja ! (foto : een 20-tal deelnemers aan de start van de +25km)

Zaterdag kunnen de joggers terecht in Lier voor de natuurlopen van AC LYRA. In de eerste van vijf organisaties is er een keuze tussen de afstanden 5km, 10km en de 10 mijl.

Geen opmerkingen: