maandag 8 november 2010

Jeugd presteert in Lotto Crosscup te Mol

De nieuwe jeugd van AC DAL stond gisteren aan de start van de Lotto Crosscup in Mol. Zonder uitzondering wisten de youngsters van de club in hun eerste grote veldloop een knappe prestatie neer te zetten. Zelfs in de finale van hun wedstrijd konden ze allemaal nog eens flink uithalen. Beste klassement was voor eerstejaar benjamin Daan Matthyssen : 7e plaats. Maar ook tweedejaar Senne Buysen liep in de kijker : plaats 9. Bij de pupillen 2001 behaalde Fleur Vermeiren de 37e plaats. Bij de jongens was er nog een top 10 plaats voor Wout Matthyssen. En kersvers miniem Arthur Vermeiren ging flink uit de bol wat plaats 31 opleverde. (foto benjamins jongens met Senne Buyse vooraan links)
Dan was het even wachten op de masters dames waar Renilde Verrijckt plaats 26 op de tabellen wist te zetten. Afsluiter van de dag was voor Lander Sels bij de juniores heren. In de dolle start van de wedstrijd geraakte Lander helemaal ingesloten en werd zijn spike uitgetrapt. De kans om een mooi klassement te lopen was door dit voorval over and out. Lander zette nog wel de achtervolging in en kon zo een heleboel atleten terug in te halen (uitslag ontbreekt).

Aanstaande zondag is er voor de crossers de veldloop in Duffel.

Guy Wuyts trok zaterdag 7 november naar het Nederlandse Woudrichem om er deel te nemen aan de Vestingstadrun halve marathon. Een rustige start (48:01 over de eerste helft) en een iets pittiger einde, oftewel 1:32:25 wat goed was voor een 28e plaats (125 deelnemers). Deze mmz-er mocht zelfs figuren in een kort impressiefilmpje :

Een opmerkelijke prestatie van Renilde Verrijckt. Zij is namelijk laureate 2010 in de VTDL ranking (Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga), een klassement van Vlaamse triathlon wedstrijden non-drafting. Niettegenstaande zij Master B is staat zij op het podium overall dames ! Een prijs die haar overhandigd zal worden tijdens de Nacht van de Triatlon & Duatlon welke zal doorgaan op vrijdag 10 december te Leuven.
Zondagmorgen tekende een delegatie van AC DAL present in Gierle om er deel te nemen aan de Natuurloop van het Gielsbos.
(foto drankpost na km 10 met Leo, Dirk,Luk, Lieve,Theo,Inge, Nancy en Isabelle)