donderdag 4 november 2010

Crossers terug in actie

Met de veldloop in Bonheiden van atletiekclub BONH is op 31 oktober het veldloopseizoen in de provincie Antwerpen van start gegaan. Lanse Callebaut kennen we als een fervent veldloper. Als 2e jaars scholier tekende hij meteen present voor deze cross en Lanse zette in zijn reeks een 30e plaats prestatie neer. Nog een regelmatig crosser, juniore Evelyn Bosch. Bij de dames liep zij in het grote klad juniors/seniors/masters naar een behoorlijke 35e plaats.

Tijdens het Provinciaal Kampioenschap veldlopen van het secundair onderwijs op woensdag 27 oktober in Herentals behaalde Tom Van Gelder bij de laatstejaars scholieren een puike 4e plaats (24 deelnemers). Bij de leerkrachten wist Desmond Franssen ook een 4e plaats in de wacht te slepen.

Ook de oriëntatielopers zijn overgeschakeld op winterregime. In Herentals kregen zij afgelopen zondag al direct een speciale oriëntatiewedstrijd voorgeschoteld, eentje waar er werd gelopen&georiënteerd enkel op hoogtelijnen. Winston Franssen is thuis in deze materie, want hij behaalde de overwinning in zijn categorie. Desmond zette in diezelfde categorie de derde prestatie neer.

Dirk Vermeiren knoopt terug aan met een marathonresultaat onder de 3 uur : op uitnodiging liep Dirk in de marathon van Brussel (die ook werd gelopen op 10/10/10) een tijd van 2:59:00 rond. Goed voor een 87e plaats of 26e plaats in zijn categorie. Deze marathon was voor Dirk geen doel op zich en hij liep de eerste helft in een rustige 1:31:11. In de laatste 21km stak hij een tandje bij om deze in 1:27:50 uit te lopen.

Komende zondag kunnen de veldlopers zich uitleven in het mulle zand , nl. de Lotto CrossCup in Mol

De recreanten duiken zondag het bos in, het Gielsbos. Vrije start tussen 9 en 11 uur en de afstanden die er kunnen gelopen worden variëren van 3 tot 15km. Meteen ook de afsluiter van criterium De Noordloper. Info hier

Geen opmerkingen: