woensdag 2 december 2009

Natuurloop Lier - 28 november

Dat regen, wind en kou de echte Daller niet tegenhoudt wisten we al langer. We hebben dan ook het gure weer getrotseerd en stonden met 5 (Dirk, Sandy, May, Isabelle en ikzelf) aan de start van de 5 km van de eerste natuurloop in Lier. Chris was de dapperste aller Dalliërs en zij nam de 10 km voor haar rekening.

Voor de start kregen we nog een stevige regenvlaag over ons heen, maar tijdens het lopen hebben we geen spatje regen gevoeld. Langs de Nete stond er wel een erg stevige en venijnige wind die het ons moeilijk maakte om ontspannen te lopen.

Ik was erg blij met het gezelschap van Dirk, vermaard om zijn regelmatige cadans. De eerste 3.5 km kon ik hem volgen, maar daarna moest ik hem noodgedwongen laten gaan. Gelukkig heb ik hem wel in het vizier kunnen houden. Iets na ons liep Sandy met in haar kielzog Isabelle en May.

We zijn allemaal in een erg mooie tijd gefinisht: Dirk op kop in 23 min 45 sec, daarna ikzelf 24 min 21 sec, May 26 min 28 sec, Isabelle 26 min 53 sec en Sandy 26 min 55 sec. Chris liep de 10 km erg knap in 50 min 42 sec.

Het hete water van de douche deed meer dan deugd en warm ingeduffeld gingen we op zoek naar een gezellige taverne om iets te drinken. 't Schoon Kieke op de Mechelsesteenweg heeft onze haan met zijn 4 kakelende kiekens meer dan bekoord met de erg lekkere soep en uiterst sympathieke gastvrouw.

Volgende afspraak in Lier en 't Schoon Kieke op 19 december!

2 opmerkingen:

Sandy zei

Kleine correctie: mijn zelfgemeten tijd -en dus de enige correcte- was 26 minuten en 23 seconden. May en Isabelle's tijden zijn dus ook beter dan in de uitslag want zij waren vlak voor mij. De officiële uitslag is natte-vinger-werk omdat op dat moment de grote menigte binnenkwam en de man bij de aankomst de toevloed amper aankon. Dat natte-vinger-werk geldt allicht niet voor de Nancy en Dirk, omdat deze supersonische Miepmiepzoefers bij de eersten binnenkwamen en de tijdsregistratie toen nog correct verliep.
Het was inderdaad heel gezellig bij 't Schoon Kieke. De gastvrouw deed ons zowaar concurrentie aan door Dirk in de watten te leggen. Dat ze maar op haar tellen past! We laten hem niet zomaar afpakken! :-)

GW zei

Dirk met zijn vier lekkere kippetjes in 't Schoon Kieke. Dat zal nogal wat gegeven hebben.
Ik ga mee de 19e !