dinsdag 3 maart 2009

Belgisch kampioenschap veldlopen in Oostende

Enkele atleten van DAL maakten de verre verplaatsing naar het Oostendse "de Schorre" om deel te nemen aan hun laatste en zowat belangrijkste veldloop van het seizoen, het Belgisch kampioenschap. Lente toestanden, geimproviseerde zeebries, pittig parkoers met enkele stevige kuitenbijters en een ietsje slijk. Dat waren de ingrediënten voor de versie 2009. Aan de atleten om er het beste van te maken en de strijd aan te gaan met het kruin van de Belgische veldloopwereld.
De resultaten, met opvallend de beresterke wedstrijd van Wouter Vermonden :
Benjamins Heren
Nick Goris in ploeg ACHL1/4e of ACHL2/25e of ACHL3/32e (info May Mertens)
Cadetten Heren (1994)
56e plaats Kristof Verhoeven
64e plaats Lanse Callebaut
Scholieren Dames (1992)
29e plaats Evelyn Bosch
Korte cross Heren
54e plaats Wouter Vermonden

De oriënteerders startten afgelopen weekend hun zomerseizoen met een nationale wedstrijd in Waterschei. In de reeks over een afstand (in vogelvlucht) van 9,3km werden Desmond en Winston Franssen respectievelijk tweede en derde. Tot halverwege liep Desmond aan kop, maar verloor dan kostbare tijd door een oriëntatiefout. Dat kon hij in de 2e helft van de wedstrijd niet meer goedmaken en zag zo de overwinning aan zijn neus voorbijgaan.

Al bij al kunnen we besluiten dat de crossers in schoonheid het seizoen hebben afgesloten. En zij die het nieuwe seizoen al zijn begonnen hebben hun start niet gemist. Een geslaagd weekend dus !

1 opmerking:

Anoniem zei

Lente toestanden!! Zwaar bewolkt en gedruppel dat was het weer in oostende! Proficiat aan alle atleten voor hun prestaties en ook voor Nick Goris die de aflossing heeft meegedaan .