maandag 16 maart 2009

Een geslaagd BK veldlopen masters

Voilà, de laatste veldloop van het winterseizoen zit erop, met 2 van onze atleten aan de start van het Belgisch kampioenschap veldlopen voor masters. Als locatie werd er gekozen voor het militair domein van Grobbendonk. Qua parcours is dit een van de mooiste van België: zand, heuvels en snelle stukken. Gerd Van Loon liep in de wedstrijd voor W45+ en eindigde op een niet onaardige 63e plaats. Een tevreden Gerd die had genoten (nu ja...) van de pittige omloop in een prachtige omgeving.
(foto Gerd met dank aan Jef Van Herck)

Bij de mannen kwam Christophe Leroy aan de start bij de M35, de snelste race van de dag. Christophe liep een dijk van een wedstrijd en eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke 26e plaats. Daarmee bewees hij dat hij klaar is voor dé uitdaging van het voorjaar, de marathon van Antwerpen.

(foto Christophe met dank aan Jef Van Herck)

Nog in de provincie Antwerpen was er de nationale wedstrijd oriëntatielopen over de middellange afstand in Weelde.

In de open reeks voor heren over 7,1 km eindigde Winston Franssen op de 33e plaats.

(foto Winston met dank aan Desmond Franssen)

Desmond Franssen liep in dezelfde wedstrijd met superbenen naar een mooie 8e stek. Uitgezonderd de winnaar zat de top-10 mekaar dicht op de hielen en zonder al te veel technische foutjes had Desmond dicht bij of zelfs op het podium gestaan.