dinsdag 17 januari 2012

Geslaagde veldlopen in Herentals

Met een zilveren plak en een heleboel puike prestaties keerde afdeling Malle zondag huiswaarts van de veldlopen in Herentals. Een aangename winterzon en het perfecte loopweer maakten het voor iedereen een leuke namiddag. Voor de helpers was het wel alle hens aan dek om de méér dan 1200 atleten een comfortabele namiddag te bezorgen.

Verslag cross scholieren heren van Michiel Van Dyck, zie hier.
Ook scholier Jeff Mertens had zijn verhaal. In de spurt tijdens de start van zijn cross was Jeff vlot mee. Maar die hoge snelheid aanhouden is voor onze eerstejaars scholier nog te hoog gegrepen. Jeff moest naar zijn eigen tempo afzakken en diende verschillende lopers te laten voorgaan. Tot hij zijn goede ritme had gevonden, begon hij beetje bij beetje op te schuiven naar voor. Pieter Willems van ACHL wist hij in te halen, maar zag ook een atleet van ADD passeren. ADD is een Limburgse atletiekclub uit de streek van Tongeren-Borgloon-Genk (langs rivier de Demer). Jeff bleef de ADD-er de ganse tijd in het vizier houden. De laatste kilometer was het moment daar om te versnellen. En op ongeveer 400 meter van het einde was het alles geven. Een clubmaat van ACHL (Nils Delen) kon hij nog oprapen. En in de laatste rechte lijn probeerde Jeff om tot bij de atleet van ADD te komen, maar dat lukte hem net niet meer.

Twee lachende gezichten na hun race bij de seniores dames. Evelyn Bosch had namelijk de 14e tijd gelopen en trainingsmaat Francy Vanderbiesen de 18e tijd. Onnodig was het om te vragen of ze tevreden waren met hun uitslag, ze waren héél tevreden.

Goede resultaten maar ook minder goed nieuws bij de seniors heren. Dennis Vervloet had een vliegende start genomen en in zijn comfortabele positie leek hij het erg lastig te zullen maken voor Tom Van Gestel. Echter door opkomende pijn aan de achillespees moest Dennis noodgedwongen uit de wedstrijd stappen. Alvast beterschap toegewenst. In thuishaven Herentals zagen we een beste Tom aan het werk. Zeker in de tweede helft van de race maakte hij het verschil met zijn tegenstrevers. En met resultaat : een verdiende 24e stek op 69 deelnemers. Als eerstejaars -of als belofte- weet Lander Sels flink zijn mannetje te staan bij de seniors. Een conditie in stijgende lijn en een goed gedoseerde wedstrijd leverde Lander de 30e plaats op.

Lanse Callebaut mocht de dag afsluiten bij de juniors heren. Hij was goed mee in het 130-koppig tellend deelnemersveld van juniors en masters-50. In de laatste ronde moest Lanse wat gas terugnemen en hij kwam als 24e over de streep.

Komende zondag is er de veldloop in Bornem. De laatste test of voorbereiding voor het Provinciaal Kampioenschap wordt gelopen in Ekeren op zondag 29 januari.

Geen opmerkingen: