zaterdag 24 januari 2009

Natuurloop Lier - 1/2 marathon 24jan09

Lieven heeft me gevraagd volgend verslag op de mmz te plaatsen:

Twee roodhemden aan de start van de ½ marathon vandaag: Dirk en Lieven.
Het werd een snelle start die hen reeds bij de eerste oversteek van het Netekanaal de kans gaf om te zwaaien naar het eveneens mooi in het rood uitgedoste DAL-pelotonnetje op de andere oever.
Met 19’46” na 5 km jaagpad zaten ze perfect op het schema van 1u25’, het beoogde doel. Op dat moment liepen ze reeds enige tijd eenzaam met z’n tweetjes.

Nog één keer werd de rust verstoord door een wel héél actief snotterende en rochelende passant. Eens de lachstuipen weer onder controle waren, was het weer zichtbaar genieten van de goede kadans die hen na 39’38” bij het 10km-punt bracht. De wind die bij elke kanaaloversteek van mening veranderde slaagde er maar niet in om ze uit het ritme te halen. Netjes binnen het uur arriveerde het duo aan het bordje van 15 km. Meer dan enkele wielertoeristen (Joost) en wat goedmenende mensen met een bekertje ijswater in de hand, waren ze hierbij niet tegengekomen.

Het parcours had niet veel later echter een verrassing in petto. Om met droge voeten te kunnen beginnen aan een onverharde Netedijk moest men eerst het niveauverschil van 3 meter overwinnen. Dirk mistrapte zich in het drassige klimmetje waarbij de nagel van zijn dikste, en zonder discussie ook fraaist gekleurde teen, ietwat meer afstand nam van de rest van zijn voet. Eerder op de week had een hengst, die niet zo erg opgezet was met het uitzicht van zijn nieuwe ijzers, Dirk getrakteerd op een rake trap op diezelfde teen. Met een pijnlijke grimas moest hij vervolgens een groepje laten gaan dat werd geleid door de snelste vrouw in wedstrijd en haar twee hazen.
Lieven koos wel mee het hazepad en finishte in 1u23’20’’. Dirk arriveerde een minuutje later en begon haast onmiddellijk een praatje met TV-coryfee Kobe Ilsen die er een reportage draaide voor Volt.
Nadat Dirk hem het verschil had uitgelegd tussen een halve en een héle marathon kon ook hij tevreden en voldaan terug naar huis.

5 opmerkingen:

joost zei

Zoals zovelen heb ik gisteren geprofiteerd van een mooie dag om nog eens een langzame (aerobe) duurtraining af te werken. Als er dan op mijn vaste trainingsparcours (Edegem-Hove-Boechout-Vremde-Broechem-Emblem-Nete-Rubel-Boom-Reet-Kontich-Edegem) een horde lopers de straat blokkeert, kan ik uiteraard niet anders dan uitkijken naar de rood-runners outfits. Die vallen trouwens goed op in de massa.
Proficiat aan iedereen die op zijn/haar niveau deze natuurloop afgewerkt heeft.

Anoniem zei

Mooi verslag, Lieven! Jij mag nog meer schrijven, leuk om te lezen. Heel knap gelopen, trouwens. Ik mag hopen dat Dirk zijn miepmiepzoef-truitje aanhad, nu hij op tv gaat komen? En dat hij ook zijn rug eens heeft laten zien aan Kobe Ilsen? Kwestie van wat reclame te maken voor onze atletiekclub uit WESTmalle ;-)

Nan-c zei

Hopelijk is de teen snel beter, Dirk, of het zal gaan wandelen met de Joepie worden ipv te lopen :-)
Knap gelopen, proficiat voor jullie allebei!

Anoniem zei

Mooi verslag. Ik vraag mij evenwel af of die blauwe teennagel wel het gevolg is van een hengst, dan wel van het (hengstig) gedrag van de hoefsmid welke hij heeft moeten bekopen met een beet van de joepi in zijn teen. Ik kijk trouwens al uit naar het TV-debuut van Dirk.

Anoniem zei

Dat wordt dan een korte training op woensdag. Ik kan trouwens geloven dat Luk al uitkijkt naar het TV-debuut : als hoofdsponsor van de mmz zal hij wel in zijn vuistje lachen. De inkt op de shirts is nog niet droog of zijn sponsoring komt al op televisie, in prime-time dan nog. Tenzij Dirk wat teveel hengstige commentaar heeft gegeven en zijn TV-debuut wordt weggeknipt.
Tenandere mooie resultaten. Ik kan mij niet herinneren dat Dirk al onder 1u25 heeft gelopen in Lier. En zeker een geslaagde halve voor Lieven.