maandag 12 januari 2009

Cross in Essen en Crosscup in Hulshout

Cross in Essen : in tegenstelling tot jaarlijkse gewoonte Hulshout, was het dit jaar Essen dat de eerste cross van het jaar mocht organiseren. Net zoals de voorgaande jaren, uitgezonderd vorig jaar toen ESAC het provinciaal kampioenschap organiseerde, was er ook dit jaar weinig publieke belangstelling en stonden er maar goed 300 atleten aan de start. Essen verdient beter. Uiterste hoekje van de provincie, de nieuwjaarskater, de koude, druk crossprogramma,… toch wisten enkele atleten van DAL de weg naar Essen te vinden. Benjamin Nick Goris eindigde op een 9e plaats. Bij de cadetten werd Kristof Verhoeven 12e. Evelyne Bosch heeft het jaar goed ingelopen met de 2e plaats bij een dun bezette scholieren dames.

Crosscup in Hulshout : een wit parkoers en moeilijk beloopbaar door de harde ondergrond en de losse sneeuw. Nick Goris beet de spits af bij de benjamins heren. Met zijn 26e plaats kon hij nog net een peleton van AVZK&ACHL-lopers achter zich houden. Kristof Verhoeven moest het ook in Hulshout zonder clubmaat Lance Callebaut stellen, die met een lichte blessure nog niet aan lopen toe is. Kristof eindigde als 33e. Evelyne Bosch voelde zich niet helemaal in haar sas in Hulshout. Toch kon zij goed stand houden in de race bij de scholieren dames en eindigde mooi 13e. Scholier Lander Sels had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd van de crosscup. In een bewogen start met heel wat duw en trekwerk kon Lander vrij snel naar een ideale uitgangspositie lopen. En vasthouden. Meer zelfs, in de slotfase en op aangeven van trainer Hubert lanceerde Lander nog een sterke remote en eindigde knap negende of als zevende belg. Geen Juan Verbruggen bij de junioren omdat Juan nog maar net hersteld is van een blessure. Als laatste van de dag kwam Wouter Vermonden aan de start in de korte cross. Wouter ontgoochelt zelden en kon tussen Belgische toplopers nog net een top-25 plaats opeisen. Hij is in vorm om volgende week het beste te geven in de "thuis"-wedstrijd in Herentals. Drie weken later wordt op datzelfde parkoers in Herentals het provinciaal kampioenschap gelopen.

Afgelopen zondag was er ook orientatieloop in Hechtel. Aanvankelijk leek het erop dat Desmond Franssen de wedstrijd ging winnen. Maar een inschattingsfout tijdens de tweede helft van de wedstrijd (even het noorden kwijt?) deed Desmond uiteindelijk 4e worden. Winston Franssen was de week voordien aktief in het Oost-Vlaamse De Klinge en eindigde daar als 5e. In Hechtel was Winston ook aan de slag, maar daar kon hij geen foutloos parkoers afleggen.

Geen opmerkingen: