maandag 3 december 2012

We’re Anderlecht – maar sommige zijn voor Cercle

"Hé jongeman pas op met je groene trui, want er zitten die hard fans tussen.” Na een aperitief te drinken samen met bob Lander werden we naar boven gejaagd.
Daar werd het precies een quiz; hoe eet ik vijgen op? Voor jullie alvast 3 keuze mogelijkheden. En kan er ook iemand aan Lander uitleggen; vanwaar nu de uitspraak komt ‘ platte vijg?’ want ze waren zeker niet plat.



Duif was het volgend op het menu. Eens dat we wisten hoe we daar aan moeten beginnen, kregen we er nietgenoeg van. Volgens Juan zat er toch ook een beetje modder in zijn duifje. Maar sommigen waren ook blij dat ze nog eens een lekker duifje konden pakken.

Dessert bestond uit een framboos gebak, eindelijk iets dat we al kenden. Was een uitzondering deze avond. We leerden er zelfs ‘waterplaatsen’. Een avontuur in ons avontuur; we kregen alvast de raad mee om onze mouwen omhoog  te doen, had blijkbaar iets te maken met een tegenpruttelde kraan.  Ook de muren werden er grondig bestudeerd; volgens Juan zouden ze best nog enkele plaatjes ‘waterplaatsen’ plaatsen. Btw, blijkbaar werd ‘urinoir’ vertaald als ‘waterplaatsen’.


Vol enthousiasme vulden we onze pronostiek in, ieders ging voor zijn keuze en samen een gemeenschappelijke. We dachten met 7 pronostieken, altijd raak. Eindelijk was het zo ver en gingen ze de voetballers er aan beginnen, dachten we, maar ze hadden de Sint gestuurd voor de aftrap.

De match had weinig om het lijf, Anderlecht won met 2 penalty’s. Als de Sint terug langskomt vraagt Bokani best pinnekes van 18 mm. Zonder valt hij veel te veel…  We hebben nu ook geleerd hoe we best tijd kunnen rekenen,  veel kunnen fluiten en hoe Proto Anderlecht kan recht houden. Hoe Deschacht opschuift op de bank.

We hebben tussendoor ook het achtergrond lawaai bij Peter Vandenbempt voor Radio 1 verzorgd.

Met onze pronostiek hadden we 5 minuten pech. Desmond ging voor 2-1 met een eerste goal in de ’38 , ver zaten we er niet naast, eerste goal werd gescoord in ’43.  Jammer genoeg was er ook een pronostiek van 2-1 met eerste goal in ’42, dus dichterbij.  Was een tegenvaller, want hadden we ni door, we dachten al dat we de pronostiek op zak hadden, die ons 144 euro zou opleveren. De plannen werden al gemaakt om te passeren langs de Carrée. 

Toen de match gespeeld was, ging onze aandacht naar een groepsfoto. We vroegen in de tribune aan een persoon om de foto te maken, ze verschoten dat we daarop onze kleren begonnen uit te doen, maar we vonden het belangrijk dat onze t-shirt goed in het zicht kwam samen met het mooie groene gras. Wij zijn er van overtuigd dat de posities goed zijn, maar er is precies iets mis met de houding. Maar al onze aandacht ging naar het eren van de sponsor.



Bij het fluitsignaal dat het einde van de match aankondigde, stond ook de kaasschotel al klaar! Met kaas en bier werd er nog nagekaart te Brussel. Na een ritje tot Antwerpen werd daar alvast tussen pot en pint een verslagje geschreven …


2 opmerkingen:

Luk zei

Dat was een leuke avond precies.
Ik zal dit verslag ook doorsturen naar Rijkevorsel leeft en de verantwoordelijke van de ploeg die tweede eindigde in de bedrijvenloop.
Bedankt voor de reclame!

Anoniem zei

Concurrentie verzekerd in 2013 :-)