woensdag 30 maart 2011

Lilse winterduathlon

Een vaste klant in Lille op de winterduathlon is Lander Sels. Ook afgelopen zondag weer. Veel winter was er dit jaar niet te bespeuren, eerder een zomerse duathlon op droge, stoffige zandpaden. Met het ritme van de veldlopen nog in de benen nam Lander al direct de leiding in de eerste 3 km lopen. De man uit Zoersel weet wat er in Lille op programma staat, en dat deed hem gas terug nemen. Zo begon Lander als 5e aan de 26km mountainbiken. Hier ging hij weer voluit, vooral in de technische stukken wist hij zijn mannetje te staan. Als afsluiter een eerder matige 1500m lopen leverde hem overall de 16e tijd op en eerste junior. Voor Lander is deze prestatie alvast een mooie start van het zomerseizoen. Ook Kurt Sels waagde zich solo in Lille, hij eindigde 83e of als 48e master. In de reeks van de duo’s Tom Van Gestel. Hij leverde een puike prestatie af voor zijn thuisclub : hij liep de 2e tijd in de eerste 3km en was de snelste in de laatste 1500m, wat zijn team stevig op plaats 2 deed eindigen.

Zondag werd er ook gelopen in Sint-Job in ‘t Goor. Hier geen wedstrijd maar een vrije natuurloop. Naar traditie was er weer een flinke delegatie afgezakt uit buurgemeente Westmalle.

(foto : Theo - Marjo, terug in actie na blessureleed - Lieve)



De 4e plaats in de nationale oriëntatiewedstrijd in het Luikse Stoumont van afgelopen zondag doet Desmond Franssen doorschuiven naar de 4e stek in de Belgische toplijst van de oriëntatiesport. Zijn beste klassement tot hiertoe ! Winston Franssen liep in deze wedstrijd de 2e tijd in de open reeks Heren21.

Komend weekend kan er ook weer dicht-bij-huis gelopen worden met op zaterdag de Kastelenloop in Zandhoven (max. 10km) en op zondag de halve marathon in Sint-Jozef Olen.


Geen opmerkingen: