woensdag 16 maart 2011

BK veldlopen te Oostende : the day after

Drie tetteraars op de eerste training van de week en die geen minuut hebben gezwegen. Dat laat er geen twijfel over bestaan dat de drie tevreden waren teruggekeerd van de Belgisch Kampioenschappen veldlopen te Oostende : 'achttien keer den berg op...', 'een PR gelopen op snelheid...', 'de Rode Kruis post was heel dicht bij...', 'ben wreed diep gegaan...', 'dikwijls op TV geweest...', 'nogal rustig vertrokken maar dan echt alles gegeven...', 'ik heb mij goed geamuseerd...', 'eerste keer de lange gelopen op het BK...', 'heb mijn grenzen verlegd in Oostende...', 'ik had nen ideale loopmaat mee...', 'het was maar fris in die vlakte...', 'een snel parkoers...', 'D’hoedt heeft mij nie kunnen dubbelen...', ' ik ben héél content...' . . .

Zeker te onthouden is dat Evelyn Bosch als 27e eindigde bij de juniores dames, Wouter Vermonden 60e werd op de lange cross bij de seniores heren en plaats 71 voor Tom Van Gestel was in dezelfde wedstrijd.
Proficiat met de mooie prestaties en drie keer een meer dan een geslaagd winterseizoen !

Na deze Belgische Kampioenschappen behoort het winterseizoen 2010-2011 definitief tot het verleden. Maar de lente heeft zich al aangediend en wegwedstrijden treden meer en meer op het voorplan. Komend weekend kan er gelopen/getest/getraind worden in de Natuurlopen te Lier : de laatste manche van dit criterium met de 25km als langste afstand.

De regionale oriëntatiewedstrijd te Arendonk die ook op zondag werd gelopen werd gedomineerd door Franssen en Franssen. Desmond zette er de snelste tijd neer over de 9km. Winston presteerde er de 2e tijd. Enkele dagen eerder had Desmond ook al de nachtelijke oriëntatiewedstrijd in het Waalse Chevetogne gewonnen.

Op maandag, vrijdag en ook een beetje op woensdag is het de laatste weken een drukte van jewelste op en rond de atletiekpiste te Westmalle. Meer dan 100 joggers lopen er dan hun rondjes van het Start-2-Run programma. Ondertussen zitten zij al in hun vijfde week en bij de meesten zit de drive om door te zetten er flink in.

Geen opmerkingen: