vrijdag 23 juli 2010

Duatlon in Loenhout


Loenhout en de nationale feestdag, dat betekent (duo) duatlon van buurtschap De Notelaar. Met op het programma 5km lopen, 20km fietsen en 2km lopen.
DAL was aanwezig in drie duo’s en 1 solo :
- Het winnend duo van Rijkevorsel : Desmond Franssen(run) en Stef Beyers(bike)
- Het winnend duo van editie 2009 : Wouter Vermonden(run) en Toon Mertens(bike)
- Duo met last-minute samenstelling : Annelies Vermonden(run) en Joris Mertens(bike)
- Winston Franssen die zowel het lopen als het fietsen voor zijn rekening nam
Opvallend stonden er dit jaar sterke duo’s aan de start. Zo bleek want de top-6 in de uitslag werd gedomineerd door duo’s. Verleden jaar werden de eerste 6 plaatsen nog bezet door solo’s.
Na de eerste 5 km lopen hadden enkele solo’s een kleine voorsprong genomen op een achtervolgende groep met oa Wouter en Desmond. Maar tijdens het fietsen kwam er een hergroepering, mede door uitval/valpartij van sterke man Xander Denys . Deze kopgroep telde een 15-tal renners met daarbij Stef en Toon. Beiden konden opvallend goed stand houden. Zo konden Wouter en Desmond mee vertrekken in de eerste gelederen voor de laatste 2 km loopwerk. Wouter kon aanvankelijk nog mee, maar 2 maanden blessureleed (en trainingsachterstand) lieten hem niet toe te strijden voor de overwinning. Het team van Wouter eindigde op de 3e plaats (53:04). Door een ongelukkige stokwissel was Desmond wat achterop geraakt. Toch kon hij nog opschuiven naar voor en hij eindigde als 4de duo met een tijd van 53:09 (5e algemeen). Solist Winston kwam na 1:02:13 over de aankomst als 77e . Het derde duo, met spring-in’t-veld Annelies Vermonden legde beslag op plaats 126 met een tijd van 1:06:37
. (foto : Wouter Vermonden in actie)
Goed gedaan !

Geen opmerkingen: