maandag 4 januari 2010

Crosscup in Hulshout



Het jaar was nog maar drie dagen ver en direct werden 2 belangrijke wedstrijden voor de voeten geworpen : de indoor kampioenschappen in Gent en de Crosscup in Hulshout.

De crossers konden zich meten in het kempische Hulshout met de groten in belgenland. Met hun vijven verschenen ze aan de start van een licht besneeuwd parkoers, windstil en onder een stralende zon. Ideaal loopweer en dit in putje winter. Ideaal ook voor de supporters(...).

Het duo Lanse Callebaut en Kristof Verhoeven lieten het beste zien in de scholieren wedstrijd over 3850 meter. Lanse kon de vruchten plukken van zijn trainingen van de laatste weken. Hij liep bijna spelenderwijs naar de 30e eindtijd. Kristof had het iets moeilijker naar het einde van de wedstrijd toe en eindigde op plaats 33. Hij leek niet helemaal tevreden met zijn prestatie of had allesinds op meer gerekend. Toch niet vergeten dat de tegenstand in een crosscup wedstrijd van hoog niveau is.

De 2 juniores Evelyn Bosch en Jasmine Cavents presteerden meer dan behoorlijk. Beide dames namen een snelle start voorin. Geroutineerd als zij is kon Evelyn een strak tempo aanhouden om uiteindelijk als 7e te eindigen over de 4825 meter. Jasmine voelde zich niet 100% veilig op de soms glibberige ondergrond en moest daardoor wat terrein prijsgeven. Net voor de laatste ronde leek het er nog op dat zij voor de 8e plaats zou strijden, maar die inspanning kon zij niet doorzetten tot aan de finish. Toch een mooie 9e plaats als resultaat !

De overwinning in de korte cross (3250 meter) ging naar Europees kampioen Jeroen D’Hoedt. In dezelfde wedstrijd liep Wouter Vermonden. Het was al snel duidelijk dat Wouter zijn dagje had en er een flinke lap op gaf. We hoeven dan ook niet te vertellen dat hij content was met zijn 26e plaats.

De eerstvolgende cross is in Herentals. Nog een kleine 2 weken dus om de conditie aan te scherpen. Natuurlijk worden alle crossers verwacht op deze thuiswedstrijd.

Maar eerst nodigt AC DAL uit om te toasten op het nieuwe jaar. Afspraak morgen dinsdag na de training !

1 opmerking:

juan zei

man man wa word ik jaloers als ik al die verslagen van crossen lees. Ik kan ni wachten totdat ik daar ook terug sta... :-)